x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Premiere teatrale în noiembrie aniversar

Premiere teatrale în noiembrie aniversar

de Maria Sârbu    |    09 Noi 2009   •   00:00

Pentru că a împlinit doi ani, Teatrul Metropolis îşi pune haină de sărbătoare, adică lansează, unul după altul, cinci spectacole noi, cu premieră oficială, la care aşteaptă "musafiri".

Prolifică în ceea ce priveşte numărul de montări aduse în faţa publicului, echipa Metropolis se mândreşte cu realizările "prestigioase" din aceşti doi ani: 30 de premiere, 40 de evenimente cu tot cu spectacole găzduite, 11 participări la festivaluri şi 9 premii naţionale. Sunt nişte rezultate...

Seria premierelor din această lună aniversară începe astăzi cu "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, în regia lui Mircea Marin. Suntem atenţionaţi că vom asista la un "spectacol care dezvăluie natura profundă a umanităţii" în care joacă mulţi actori, unii - nume de referinţă în teatrul românesc: Ştefan Radof, Mircea Rusu, Alexandru Bindea, Tudorel Filimon, Niculae Urs, Antoaneta Zaharia pe acelaşi rol cu Ioana Calotă etc. De notat că Mircea Rusu a jucat şi în "Azilul de noapte" regizat de Ion Cojar la TNB în 1998.

În acel spectacol erau distribuiţi "greii" teatrului românesc, printre care Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Mircea Albulescu, Marin Moraru, Matei Alexandru, Ovidiu Iuliu Moldova, Colea Răutu. Atunci, Mircea Rusu îl interpreta pe Vaska Pepel, iar acum pe Satin, personajul lui Albulescu din producţia Naţionalului.

Marţi este programată cea de-a doua premieră - "Doctori, femei şi alte întâmplări", realizată după "Tailleur pour dames" de Georges Feydeau, regia Emanuel Pârvu, iar joi "Fantoma, dragostea mea!" de Noel Coward, în regia lui Şerban Puiu.

"Sfârşit de partidă" de Samuel Beckett, regia Alexandru Tocilescu, se va juca sâmbătă şi duminică, cu patru actori îndrăgiţi de public: Ion Besoiu, Irina Petrescu, Răzvan Vasilescu şi Mihai Constantin.

La 18 noiembrie va avea loc şi premiera oficială a celei de-a cincea producţii - "Tarelkin" de A.V. Suhovo-Kobîlin, în regia lui Gelu Colceag. Printre interpreţi se numără George Ivaşcu, Doru Ana, Dan Aştilean, Radu Gabriel. E o ofertă culturală bogată de care publicul va avea parte pe parcursul stagiunii.

×
Subiecte în articol: teatru