x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Premiul pentru Mălăele, "rătăcit" prin Bulgaria.

Premiul pentru Mălăele, "rătăcit" prin Bulgaria.

de Maria Sârbu    |    15 Iun 2011   •   21:00

Horatiu Malaele a aflat de pe internet ca este posesorul Premiului pentru cel mai bun actor al Festivalului International de Teatru NETA de la Vrata (Bulgaria), acordat la 21 mai. El a participat la acest eveniment cu spectacolul "Lectia" de Eugen Ionesco, pe care l-a regizat si in care detine rolul principal – cel al Profe­so­rului – pe scena Teatrului Na­tio­nal din Bucuresti. A mers la Vrata, a jucat si a plecat. La final, juriul format din oameni de teatru din Rusia, Germania, Macedonia, Serbia si Ucraina l-a considerat cel mai bun dintre multimea de interpreti in spectacolele selectionate din mai multe tari si prezentate timp de o saptamana. Nu l-a anuntat nimeni ca a fost premiat. Intamplator a vazut pe internet o stire in care era amintit si numele sau, alaturi de cel al Luminitei Borta, actrita a Teatrului "Alexandru Davila" din Pitesti, careia i s-a acordat Premiul pentru interpretare feminina, ea jucand in spectacolul "Belvedere" de Ana Maria Bamberger, in regia lui Dan Tudor. Presa pitesteana a fost anuntata despre aceasta izbanda de directorul Teatrului "Alexandru Davila", Tudor Sebastian, care a primit un e-mail de la directorul Festivalului NETA.

Nu stim in ce constau aceste premii si nici Horatiu Malaele nu stie. De unde sa stie daca nu l-a anuntat nimeni? Artistul ne-a spus ca nu conteaza valoarea premiului, fie si o diploma. L-a deranjat indiferenta celor care ar fi trebuit sa stie despre succesul spectacolelor prezentate peste hotare.

Am cautat pe internet acest festival. Am gasit, in sfarsit, cu ajutorul lui Tudor Sebastian, lista premiilor, doar in limba bulgara. Alaturi de Horatiu Malaele si Luminita Borta au fost premiati si actori din Kosovo, Muntenegru, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria.

×