x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Publicul Teatrului Nottara va privi de pe stradă un spectacol prezentat la sala Magheru

Publicul Teatrului Nottara va privi de pe stradă un spectacol prezentat la sala Magheru

01 Feb 2016   •   21:28
Publicul Teatrului Nottara va privi de pe stradă un spectacol prezentat la sala Magheru
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Teatrul Nottara prezintă, marţi seara, la sediul de pe Bulevardul Magheru, spectacolul "Umor, amor, fior de dor... în Bucureşti", iar publicul va putea urmări reprezentaţia din afara clădirii cu "bulină" de risc seismic, prin uşile de sticlă de la intrare, informează instituţia de spectacole.

Sediul Nottara de pe Bulevardul Magheru a fost închis la finalul anului trecut deoarece activitatea teatrului se desfăşura într-o clădire cu risc seismic.

Artiştii teatrului aşteaptă însă publicul, marţi, de la ora 19,00, timp de 30 de minute, la spectacolul ce va fi prezentat de ei, în holul Nottara.

Ideea şi alegerea fragmentelor aparţin actorului Cristian Nicolaie, iar scenele sunt dintr-un spectacol de succes al teatrului, regizat de Diana Lupescu.

Fiind o producţie dinamică, spectacolul nu va suferi de pe urma migrării în acest spaţiu de intrare, aşa că actorii Ioana Calotă, Gabriel Răuţă, Crenguţa Hariton, Cristian Nicolaie, Raluca Gheorghiu, Alexandru Mike Gheorghiu vor cânta şi vor dansa cu acelaşi aplomb, anunţă reprezentanţii Nottara.

"Ne alăturăm, astfel, vecinilor de la Galeria Simeza, care au iniţiat proiectul 'Arta la fereastră', încercând să atragem, împreună, atenţia guvernanţilor noştri că simpla evacuare a unor spaţii profund încărcate istoric şi cultural nu rezolvă nici riscul de a fi victimele unui posibil cutremur, nici destinul instituţiilor silite să-şi suspende, pe perioadă nedeterminată, activitatea cu public", a declarat directorul Nottara, Marinela Ţepuş.

Ea spune, în comunicatul remis luni AGERPRES, că spectatorii reprezintă singurul lucru de care Nottara are nevoie "cu adevărat" ca să continue să existe.

"Nu, Teatrul Nottara nu s-a închis! Am suspendat spectacolele din sălile din Bulevardul Magheru, dar continuăm să jucăm, peste tot pe unde suntem invitaţi, şi căutăm încă un sediu provizoriu. (...) Teatrul Nottara nu înseamnă doar aceşti pereţi, ci înseamnă, în primul rând, trupa sa excepţională de actori, oamenii dedicaţi din spatele scenei şi, mai ales, publicul său devotat, care ne urmează în acest pelerinaj pe la diferite săli din Bucureşti. Singurul lucru de care avem nevoie cu adevărat ca să continuăm să existăm sunt spectatorii noştri, care au iubit şi ei această clădire, dar nu au apucat să îşi ia rămas bun de la ea înainte să se închidă, întrucât decizia a venit peste noapte. Nu îi putem invita înăuntru, dar îi putem lăsa să ne mai vadă o ultimă dată, pentru cine ştie câtă vreme, acasă" a adăugat directoarea Nottara.

×
Subiecte în articol: nottara