x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Punguţa cu doi bani", în premieră pe scena Teatrului Ion Creangă

"Punguţa cu doi bani", în premieră pe scena Teatrului Ion Creangă

de Luxandra Porceanu    |    30 Sep 2019   •   16:49
"Punguţa cu doi bani", în premieră pe scena Teatrului Ion Creangă

Era odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar... cucuuriguuu! povesti! Toamna bogată-n basme aduce o nouă premieră la Teatrul Ion Creangă - „Punguța cu doi bani” - un spectacol muzical interactiv și energic, după o poveste tare de demult, care a distrat părinți, bunici și străbunici, pe vremea când erau ei TICpitici. Recomandat boierilor mici, care încă învață să numere bănuți, spectacolul se joacă în fiecare weekend din luna octombrie la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă.

"Punguța cu doi bani” este o bună oportunitate de a redescoperi poveştile lui Ion Creangă - basme de un incredibil dinamism scenic, deşi au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă tânără și talentată, care propune o interpretare inedită a binecunoscutului text, spectacolul aduce publicul - copii și adulți deopotrivă - în mijlocul acțiunii.

"Încă din foaier pornim în aventură, alături de cocoș, trecând prin apă și prin foc, în lupta cu boierul, cu vizitiul și bucătăreasa. Când pe drum, când pe lângă drum, în curtea căsuței colorate sau printre copaci, strigând cu toții: Cucurigu, boieri mari, dați punguța cu doi bani!”, spune regizoarea Gabriela Dumitru.

Spectacolul se joacă în datele de 02, 06, 11, 13 și 20 octombrie, ora 18.00 și la datele de 12 și 27 octombrie, de la ora 11.00, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23).

×