x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Pur şi simplu o mare nebunie

Pur şi simplu o mare nebunie

de Loreta Popa    |    26 Apr 2009   •   00:00
Pur şi simplu o mare nebunie
Sursa foto: Vlad Teodorescu/Jurnalul Naţional

Aseară, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor, a avut loc un spectacol de excepţie, "A douăsprezecea noapte", de Shakespeare, la care simţi cum viaţa nebună îţi curge prin vene...



O generaţie de actori care a reuşit să se adâncească în adevăruri. Talentată şi cu capul pe umeri. Mi-e teamă să le aştern numele pe hârtie, să nu se supere cineva că l-am uitat, dar ei sunt speciali, sunt o echipă. Sunt tineri actori pentru care nu contează dacă au sau nu rol principal, dau tot ce au mai bun. O distribuţie ideală, bine făcută. Tinerii au meritul că au ştiut să intre în rol, dar şi profesorii (Adrian Pintea şi Mihai Constantin - n.r.) pentru că au ştiut unde este locul fiecăruia. La fiecare spectacol, publicul îi iubeşte, iar inimile lor vibrează de emoţia reuşitei, a muncii împlinite. Le iubeşti prospeţimea, bucuria de a juca.

ANTRENOR.
Au adus un suflu nou şi viu pe scenă. Sunt tineri şi frumoşi, nepângăriţi de sistem. "Este foarte important că am reuşit să-i aduc să joace sub egida Teatrului Bulandra, poate cel mai important teatru din ţară, pentru că este foarte grav ceea ce se întâmplă cu studenţii şi cu tinerii absolvenţi", ne-a spus Mihai Constantin despre studenţii cărora le este "antrenor". "Sunt sute de tineri actori pe dinafară. Mai mult de 80%, din păcate, după ce termină facultatea se apucă de cu totul şi cu totul altceva, de cu totul alte meserii, cu toate că unii dintre ei sunt foarte buni. Extrem de serioşi şi extrem de interesaţi de ceea ce înseamnă teatrul. Din păcate, interesul pentru studenţi, după părerea mea, se materializează mai mult prin discuţii, nu prin lucruri concrete cum se întâmplă acum cu Teatrul Bulandra, care a primit pur şi simplu spectacolul nostru, iar acum este în repertoriul teatrului. Nu am cum să nu fiu mulţumit şi fericit când îi văd cu cât entuziasm vin la teatru să joace, ce bucurie au când sunt aclamaţi la scenă deschisă. Au făcut din banii lor puţini tot felul de fluturaşi pe care îi duc prin parcuri şi-şi promovează spectacolul, este impresionant! Iar eu nu pot decât să-i ajut şi să le dau posibilitatea să se bucure de acest spectacol şi de acest text genial care este «A douăsprezecea noapte» a lui Shakespeare. Poate este primul şi ultimul lor spectacol, din cauza faptului că astăzi în teatru, ca tânăr actor, primeşti foarte rar o şansă." Darius Daradici, personajul "Sir Toby": "Sunt convins de faptul că această piesă şi succesul de care se bucură la public este cel mai fericit mod prin care puteam debuta în teatru, ca actor profesionist. Mulţumirile mele domnilor  Adrian Pintea, Mihai Constantin şi... William Shakespeare!".

Mergeţi să-i vedeţi, merită!

×
Subiecte în articol: teatru