x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Radu Beligan, stea pe Walk of Fame

Radu Beligan, stea pe Walk of Fame

27 Mar 2011   •   16:03

Chiar de Ziua Mondială a Teatrului, duminică, 27 martie, a mai apărut o stea pe Walk of Fame din Bucureşti: Radu Beligan a fost recompensat cu o stea pe Aleea Celebrităţilor. Festivitatea a avut loc la ora 13:00, în Piaţa Timpului.

De asemenea, Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a acordat lui Radu Beligan Cheia oraşului, în prezenţa unui numeros public şi a multor celebrităţi din lumea teatrului şi a filmului. Renumitul actor a primit aceste distincţii în semn de preţuire şi recunoaştere pentru întreaga carieră. Conside­rat în acest moment cel mai longe­viv actor din teatrul românesc, Radu Be­ligan a fost aplaudat de cei pre­zenţi şi felicitat de organizatori la dubla sărbătoare.

"Vă rog să mă credeţi, nu-mi plac laudele, nu-mi place să mi se spu­nă că sunt cel mai bun. În schimb, mi-am pus tot sufletul în sluj­ba teatrului românesc. Am în­cer­cat să fac totul pentru ca acesta să fie cunoscut în lumea întreagă. Pro­fit de ocazie să-i rog pe toţi, in­clu­siv pe politicieni, să vină la teatru. Nici nu ştiţi ce vă aşteaptă! Este unul dintre cele mai minunate lu­cruri pe care le avem. Este ieftin şi miraculos. Indiferent cum, şi gratis, numai să vină!", a spus maestrul.

Actor al Teatrului Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti, Radu Beligan a demonstrat o forţă de ne­egalat, o valoare incontestabilă şi un talent unic pe parcursul celor peste 70 de ani de activitate scenică, perioadă în care a realizat zeci de roluri în teatru şi în film, la radio şi televiziune, şi o galerie de personaje extrem de variată. (C. S.)

×
Subiecte în articol: teatru