x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Râlea şi copiii sau Tinereţe fără bătrâneţe

Râlea şi copiii sau Tinereţe fără bătrâneţe

29 Iun 2010   •   00:00

La Sala Mare a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca a fost, duminică, în prima jumătate a zilei, mare forfotă, provocată de un eveniment pe pla­cul publicul mic: premiera spectacolului "Tinereţe fără bătrâneţe...". Regia şi scenariul aparţin lui Mari­an Râlea, el făcând dramatizarea după basmul "Tinereţe fără bă­trâ­ne­ţe şi viaţă fără de moarte" de Petre Is­pi­rescu.

Fiind vorba despre un spec­tacol interactiv, zgomotosul pu­blic şi-a intrat în drepturi. Dacă ac­tori ai teatrului, în frunte cu Râlea, au fost personajele negative ale mon­tării, copiilor le-au revenit per­so­­najele pozitive. Cine a asistat mă­car o dată la un spectacol creat de Ma­rian Râlea cu interpreţi profesi­o­­nişti şi copiii veniţi la spectacol îşi poate imagina atmosfera din sală! Deşi această creaţie sce­nică s-a adre­sat copiilor cu vârste cuprinse în­tre 6 şi 10 ani, pentru că ei au fost an­trenaţi în naraţiune, au venit la tea­tru şi copii trecuţi de 10 ani, dar şi părinţi şi bunici.

Pe această cale, anunţăm că iu­bi­torii teatrului au posibilitatea să vadă astăzi, la TVR Cultural (22:30), spectacolul înregistrat la premieră (martie 2008), "Când noi, morţi, înviem", de Henrik Ibsen, regia Cătălina Buzoianu - o producţie realizată de Naţionalul clujean şi Compania de Teatru ART ACT. Acest titlu a fost scos de pe afişul repertoriului, aşa că şansa de a-l mai vedea rămâne doar TVR.

×
Subiecte în articol: teatru