x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Rămas bun, Olga Tudorache!

Rămas bun, Olga Tudorache!

19 Oct 2017   •   11:38

Actriţa Olga Tudorache a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 88 de ani. Actriţa se afla la Spitalul Elias din Capitală, unde era internată din 9 octombrie, după un atac vascular cerebral. „Cu adâncă părere de rău, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias anunţă trecerea în nefiinţă a celei care a fost o Mare Doamnă a Teatrului Românesc, doamna Olga Tudorache. Dânsa s-a stins în linişte în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului, în cursul nopţii dinspre 17 spre 18 octombrie 2017. Dumnezeu să o aibă în pază!“, au anunţat reprezentanţii spitalului.

Trupul neînsufleţit al actriţei va fi depus, mâine, în Foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional “Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, iar cei care au iubit-o şi admirat-o pe „marea doamnă a teatrului românesc“, după cum a fost supranumită Olga Tudorache, şi doresc să-i aducă un ultim omagiu, o pot face între orele 10.00-14.00. Ceremonia funerară va avea loc sâmbătă, la ora 11.30, la biserica Kreţulescu, iar înmormântarea, la Cimitirul Bellu.

Olga Tudorache s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz, judeţul Bacău. Din 1976 a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, catedra de actorie, iar din 1990 - profesor. A avut şase promoţii de actori, până la pensionare (1997). Retragerea efectivă din învăţământ a avut loc în 2000.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Olga Tudorache