x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Romeo şi Julieta", din Bucureşti în Butrint

"Romeo şi Julieta", din Bucureşti în Butrint

13 Iul 2010   •   00:00

Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti va participa în perioada 18-22 iulie la Festivalul Internaţional de Teatru "Butrinti 2000" din Albania, cu "Romeo şi Julieta", spectacolul fiind programat la 20 iulie pe scena Teatrului Antic din Butrint.

Este pentru prima dată când această coproducţie româno-maghiară (spectacolul este realizat în colaborare cu Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta) participă la un festival internaţional în afara ţării. Pentru a putea fi jucat în alt spaţiu decât cel gândit iniţial ­ scena Operetei ­, s-a făcut o adaptare a spectacolului.

Festivalul Internaţional de Teatru "Butrinti 2000", aflat anul acesta la cea de-a 11-a ediţie, este un eveniment anual desfăşurat în Albania, în mai multe locaţii din cadrul sitului arheologic Butrint, o aşezare veche de 3.000 de ani. Complexul arheologic de la Butrint se află pe lista monumentelor protejate UNESCO şi este situat aproape de graniţa de sud a Albaniei, la 10 km de Corfu.

Unul dintre spaţiile cele mai importante de desfăşurare a festivalului este Teatrul Antic din Butrint, construit în secolul III î.Hr., având o capacitate de 700 de locuri. Festivalul a fost creat la iniţiativa Centrului Naţional de Teatru Mediteranean cu scopul de a pune în valoare moştenirea istorică a vechiului oraş Butrint. De-a lungul timpului, festivalul a găzduit producţii din peste 20 de ţări şi a adunat până acum aproape 2.000 de participanţi şi 40.000 de spectatori.

×
Subiecte în articol: teatru