x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Sasha Waltz, la Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Sasha Waltz, la Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

de Maria Sârbu    |    07 Mai 2013   •   20:44
Sasha Waltz, la Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu
Sursa foto: Sebastian Bolesch

În prima zi a celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS, 7-16 iunie) celebra Companie germană “Sasha Waltz & Guests” va prezenta spectacolul de dans “Continu”. Aducerea acestei trupe în România este un mare succes, de aceea conducerea FITS merită frumoase mulţumiri din partea publicului, care şi în acest an are parte, iată, de surprize. Spectacolul este programat de la ora 21:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. De la Teatrul Naţional “Radu Stanca”, organizatorul FITS, ni se spune că această producţie “reprezintă unul din punctele de referinţă ale ediţiei din acest an a festivalului”. Creat în 2010, cu premiera la Schauspielhaus Zürich, “Continu” a avut mai multe revizuiri, ultima versiune a spectacolului, cu 24 de dansatori, fiind prezentată de această mare dansatoare şi coregrafă în vara anului 2011, la Salzburg.

Cred că se vor găsi mulţi, mulţi doritori să vadă “Continu”. Pentru ei, festivalul pune biletele în vânzare săptămâna viitoare, pe site-ul oficial al FITS. Preţul unui bilet este de 20 de lei, respectiv 15 lei (cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, în limita locurilor disponibile).

Sasha Waltz este unul dintre cei mai radicali coregrafi contemporani. Are 50 de ani. De-a lungul carierei sale, artista de origine germană a fost răsplătită cu importante distincţii pentru minunatele sale creaţii. Şi-a înfiinţat propria companie, în 1993, în repertoriul căreia sunt aproape 20 de titluri, prezentate pe mari scene ale lumii. Dincolo de spectacolele realizate cu echipa sa, Sasha Waltz a colaborat cu trupe importante din peste 25 de ţări. Cea mai nouă creaţie semnată de extraordinara coregrafă este “Le Sacre du printemps”, balet de Igor Stravinski, care va avea premiera în această lună, reprezentând prima producţie pe somptuoasa scenă a Teatrului Mariinsky II, deschis pe data de 2 mai la Sankt Petersburg.

×