x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Septembrie: Teatrul Naţional Bucureşti pleacă la Chişinău; şi invers

Septembrie: Teatrul Naţional Bucureşti pleacă la Chişinău; şi invers

de Sebastian S. Eduard    |    30 Iul 2014   •   19:27
Septembrie: Teatrul Naţional Bucureşti pleacă la Chişinău; şi invers
Sursa foto: Augustin Bucur

În perioada 11-28 septembrie 2014 va avea loc cel mai amplu schimb cultural între două Teatre Naţionale, cel din Bucureşti şi cel din Chişinău, în cadrul unui turneu de anvergură aşezat sub un numitor comun, limba română. Cu această ocazie se vor juca 7 spectacole reprezentative din repertoriul celor două teatre.

Programul turneului “Teatrul Românesc la Bucureşti şi Chişinău” se deschide, în 11 septembrie, cu vizita Teatrului Naţional “Mihai Eminescu" din Chişinău, care va prezenta publicului bucureştean, timp de 4 zile, cu o unică reprezentaţie, spectacole de mare succes din repertoriul curent: “Amorul dănţuie şi feste joacă" după William Shakespeare, regia Alexandru Vasilache, “12 Scaune" după IIf şi Petrov şi “Hronicul găinarilor" după Aureliu Busuioc, ambele în regia lui Petru Hadârcă, precum şi “Copiii foametei. Mărturii" de Alexei Vakulovski, regia Luminiţa Ţâcu.

Tot în data de 14 septembrie, de la ora 11.00, va avea loc conferinţa domnului Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului, în cadrul Programului Conferinţele Teatrului Naţional.  În foaier va avea loc o lansare de carte: Albumul Aniversar al Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău.

Începând din 23 septembrie, scena Teatrului Naţional “Mihai Eminescu" va fi gazdă pentru spectacolele Teatrului Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti, “Dineu cu proşti” (Francis Veber, regia Ion Caramitru), “Micul infern” (de Mircea Ştefănescu, regia Mircea Cornişteanu) şi “Sinucigaşul” (de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa), fiecare cu câte două reprezentaţii la Chişinău.

Începând cu data de 20 august, Agenţia de bilete a Teatrului Naţional din Bucureşti vă aşteaptă să rezervaţi un loc pentru aceste spectacole de turneu, pe care cu greu le veţi putea uita. Comedie şi dramă, subiecte de istorie recentă tratate în cheie actuală, mărturii cutremurătoare şi întâmplări hazlii de o profundă umanitate, aduse în scenă de o trupă remarcabilă, într-o amplă desfăşurare de forţe artistice, iată numai câteva motive pentru a nu zăbovi în alegerea titlurilor propuse de Teatrul Naţional “Mihai Eminescu" din Chişinău.


×