x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacol semnat Gianina Cărbunariu, la "Comedie”

Spectacol semnat Gianina Cărbunariu, la "Comedie”

de Maria Sârbu    |    07 Noi 2012   •   15:42
Spectacol semnat Gianina Cărbunariu, la "Comedie”
Sursa foto: Andreea Aron/Intact Images

Cunoscuta autoare şi regizoare de teatru, Gianina Cărbunariu, aduce în faţa publicului bucureştean spectacolul său "Tigrul sibian”, o producţie a Asociaţiei DramAcum realizată în parteneriat cu Teatrul de Comedie din Bucureşti. Astfel, vineri, de la ora19:00, va avea loc o reprezentaţie cu această montare, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (Strada Sfînta Vineri, nr. 11), intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile. Rezervări se pot face la numărul de telefon: 0722.168.138.

Trei interpreţi alcătuiesc distribuţia: Paula Gherghe, Toma Dănilă şi Rolando Matsangos. Din echipă fac parte şi Andrei Dinu (scenografia/video), Bobo Burlăcianu (muzica), Carmen Coţofană (mişcarea scenică) şi Ştefan Vasilescu (Light Design).

Gianina Cărbunariu face o introducere în subiectul spectacolului: "Faptul divers de la care porneşte ficţiunea este evadarea unui tigru siberian de la Grădina Zoologică din Sibiu în decembrie 2011. După ce a petrecut 3 ore în libertate parcurgînd pădurea de lîngă Zoo, tigresa Mihaela a fost găsită de echipele de urmărire şi împuşcată mortal. Situaţia aduce în prim-plan cîteva teme fundamentale ale societăţii actuale: captivitate versus libertate, "erorile” din sistem, teama centrului de periferie şi a periferiei de centru. Prin interviurile făcute în perioada de documentare am încercat să surprindem felul în care privirea "străinului” întîlneşte realităţile unui oraş european de astăzi: privirea minoritarului, a celui diferit, a out-sider-ului, a celui care încalcă norma.”

×
Subiecte în articol: comedie teatru spectacol