x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacole de Brook şi Pippo Delbono la Sibiu

Spectacole de Brook şi Pippo Delbono la Sibiu

de Maria Sârbu    |    19 Mai 2010   •   00:00

Pentru a optsprezecea oară se va desfăşura, la Sibiu, Festivalul de Teatru, devenit cunoscut prin amploarea lui. Este, de fapt o manifestare a artelor spectacolului, pentru că aici, la sfârşit de mai şi început de iunie, acest oraş din inima României freamătă de  numărul mare de artişti veniţi din zeci de ţări şi care prezintă nu numai montări teatrale, ci şi creaţii de dans, spectacole stradale, concerte. E întâlnirea artelor în cetatea medievală.

Această a XVII-a ediţie, care va începe la 28 mai şi se va încheia la 6 iunie, având tema "Întrebări", are o structură complexă. În afară de spectacole, programul cuprinde expoziţii de pictură şi fotografie, un târg internaţional de carte, workshop-uri, conferinţe, precum şi bursa de spectacole care a ajuns la a XIII-a ediţie. Au fost invitate în festival diverse companii cu spectacole concepute atât în săli, cât şi în spaţii neconvenţionale, care vor fi găzduite în cele două săli ale Teatrului Naţional "Radu Stanca", în sala Teatrului Gong, în Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala Thalia, în Cetatea Cisnădioara, Hala Simerom, Hala Libra-Balanţa, Sinagoga. Zilnic, pietonala Nicolae Bălcescu va fi scenă pentru spectacole itinerante. Se va juca teatru şi în tramvai, ca în anii trecuţi.

Printre companiile care şi-au anunţat prezenţa la Sibiu se numără "Odin Teatret" din Danemarca, cu două spectacole semnate de celebrul regizor italian Eugenio Barba: "Închisoarea oaselor" şi "Odă progresului". De remarcat o creaţie a marelui om de teatru Peter Brook - "Întrebări", producţie realizată de "Schauspielhaus Zürich" din Elveţia împreună cu Teatro Garibaldi di Palermo (Italia) şi Bart Production (Franţa). Vom avea şi un o creaţie a lui Pippo Delbono - "Poveşti de iunie", produsă de compania ce poartă numele acestui mare regizor. Vin teatre şi din Germania, Marea Britanie, Japonia, Polonia, SUA, Spania, China, Grecia, Georgia etc. Printre spectacolele româneşti (majoritatea sunt ale Teatrului din Sibiu), publicul va putea vedea în avanpremieră montarea semnată de Silviu Purcărete la Teatrul de Comedie: "Femeia care şi-a pierdut jartierele".

×
Subiecte în articol: teatru