x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolul de licenţă "Artă", după un text de Yasmina Reza, marţi, la Cool Cat

Spectacolul de licenţă "Artă", după un text de Yasmina Reza, marţi, la Cool Cat

01 Mar 2012   •   11:46
Spectacolul de licenţă "Artă", după un text de Yasmina Reza, marţi, la Cool Cat

Spectacolul de licenta "Arta", dupa un text de Yasmina Reza, interpretat de Ciprian Isidor, Idris Clate si Ionut Casandroiu va fi prezentat marti, de la ora 20.00, in clubul bucurestean Cool Cat, informeaza organizatorii, compania Trilic.

O prietenie veche de ani de zile intre Serge (Ionut Casandroiu), Yvan (Idris Clate) si Marc (Ciprian Isidor) este testata prin intermediul artei. Cand unul dintre cei trei prieteni achizitioneaza un tablou, izbucnesc certuri, iar adevaruri nespuse ies la iveala. Iti poate placea nimicul? Iti poate placea ceva ce nu se vede? Cat valoreaza nimicul? Serge, Yvan si Marc incearca sa rezolve dilema tabloului intr-o cheie comica.

"Dupa trei ani de studiu, rezultatul este "Arta", dupa textul Yasminei Reza. Alexandru Jitea, profesorul nostru si coordonatorul proiectului, ne-a pregatit locul de joaca, unde ne-a invitat sa experimentam, sa ne dezvoltam ca artisti si unde am invatat sa ne exprimam ca artisti. Prin acest spectacol, sper sa ne apropiem si mai mult de arta", a spus actorul Ciprian Isidor.

"Arta" este spectacolul de licenta al anului 3, sectia Actorie, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" (U.N.A.T.C.) si a fost coordonat de profesorul universitar Alexandru Jitea. Spectacolul dupa Yasmina Reza are dubla distributie, cealalta varianta fiind formata din Alex Calin, Idris Clate si Valentin Florea.

Dupa trei ani de pregatire la Actorie in cadrul U.N.A.T.C., spectacolul de licenta evidentiaza cunostintele si calitatile acumulate in timpul studiului, reprezentand sansa tinerilor actori de a se afirma.

Compania de teatru independenta Trilic a lansat pe 31 ianuarie o serie de spectacole si evenimente artistice care se desfasoara in clubul Cool Cat din Bucuresti. Printre spectacolele jucate in clubul din Capitala se numara "Omul cu flori de mac crescande din mana de trecatori", interpretat de Ciprian Isidor, dupa un text de Daniil Eldar, "Monoloagele vecinului", cu/de Laurentiu Banescu sau "Acasa" in regia lui Razvan Ropotan, dupa un text de Stefan Caraman si interpretat de Ruxandra Coman.

×
Subiecte în articol: artă teatru spectacol yasmina reza