x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolul "Monoloagele vecinului", un one man show cu/de Laurenţiu Bănescu, marţi, în Cool Cat

Spectacolul "Monoloagele vecinului", un one man show cu/de Laurenţiu Bănescu, marţi, în Cool Cat

15 Mar 2012   •   15:49
Spectacolul "Monoloagele vecinului", un one man show cu/de Laurenţiu Bănescu, marţi, în Cool Cat

Spectacolul "Monoloagele vecinului", un one-man show de/cu Laurentiu Banescu va fi prezentat marti, de la ora 20.00, in clubul bucurestean Cool Cat, potrivit organizatorilor, compania Trilic.

"Monoloagele vecinului" reuneste sapte personaje extrase din Romania actuala, intrerupte in discursul lor familiar doar de ritmurile formatiei Subcarpati, de pe Volumul Unu. Varsta a treia chinuita de propria-i conditie social-umana, activism-civismul pueril de la scara B, liceenii editia fumoarul de pe terenul de sport, isteria manageriala fata in fata cu zidul zilier, bestialitatea stirilor din frumoasa ta dupa amiaza de marti, poetul strazii si al conspiratiei universale sau eliberarea spirituala - sunt cateva sugestii despre dimensiunile discursului vecin cu normalitatea al personajelor reunite in "Monoloagele vecinului".

Spectacolul este un one-man-show regizat de Laurentiu Banescu, care a utilizat ca unice elemente scenice o lampa de birou si un CD player.

"L-am construit in podul casei, uneori cu un pahar de tuica alaturi. In primul rand ca sa ma incalzeasca pentru ca era iarna, dar si ca sa nu pierd izul national din nari. Si astfel, consumul in general (si sub cele mai perverse forme) a inceput sa devina unul dintre locurile comune ale personajelor mele, puse dintr-o data cot la cot cu civilizatii mult mai capitaliste. E o radiografie care sta in picioare, asta ma bucura cel mai mult", a spus actorul Laurentiu Banescu.

"Monoloagele vecinului" a fost lansat la Green Hours anul trecut, in luna aprilie, si de atunci a avut peste 70 de reprezentatii in numeroase locatii din Bucuresti si din tara.

Laurentiu Banescu este actor de teatru ("Targoviste de jucarie", "The Position", "Vitamine", etc.) si film ("Eu cand vreau sa fluier, fluier", "Closer to the Moon", "The Box" etc.). A debutat in Bucuresti la Green Hours si a ramas fidel scenei underground, colaborand si cu teatrele publice prin proiecte de dramaturgie contemporana ("Teatrul Foarte Mic", "Teatrul Bulandra" si "Teatrul Municipal Targoviste").

Compania de teatru independenta Trilic a lansat pe 31 ianuarie o serie de spectacole si evenimente artistice care se desfasoara in clubul Cool Cat din Bucuresti. Printre spectacolele jucate in clubul din Capitala se numara "Omul cu flori de mac crescande din mana de trecatori", interpretat de Ciprian Isidor, dupa un text de Daniil Eldar sau spectacolul de licenta "Arta", dupa un text de Yasmina Reza, interpretat de Ciprian Isidor, Idris Clate si Ionut Casandroiu.

×