x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Take, Ianke şi Cadâr vin pe bulevard

Take, Ianke şi Cadâr vin pe bulevard

de Maria Sârbu    |    01 Feb 2010   •   00:00
Take, Ianke şi Cadâr vin pe bulevard

Spectacolul "Take, Ianke şi Cadâr", o producţie din actuala stagiune a Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, va fi prezentat miercuri, de la ora 19:00, la Teatrul Nottara din Bucureşti.



Piesa scrisă de Victor Ion Popa în 1933 şi care a cunoscut zeci de variante scenice de-a lungul anilor în toată ţara a fost montată la Teatrul "Toma Caragiu" de Lucian Sabados, fiind a treia versiune adusă la rampă la Ploieşti, după cele din 1956 şi 1973. Apropo, în varianta din 1956 a jucat şi Toma Caragiu (rolul Ianke), ceea ce e o mândrie pentru trupă şi în special pentru directorul teatrului, Lucian Sabados, cel ce şi-a asumat riscul să regizeze acest spectacol în actuala stagiune şi să îl aducă şi în Capitală, aici unde publicul caută încă afişul montării de la TNB (premiera în 2001), în care jucau Radu Beligan, Gheorghe Dinică şi Marin Moraru.

Sabados, conştient de provocarea pe care a primit-o în momentul în care şi-a ales acest text atât de "vehiculat" în spectacologia românească de ieri şi de azi, crede că viziunea sa regizorală poate aduce "totuşi elemente noi de interpretare, puternic susţinute de scenografia extrem de rafinată şi plină de autenticitate, semnată de Viorica Petrovici, dar mai ales de o impetuoasă echipă de actori, ce au iubit şi dorit acest proiect".

Din distribuţie fac parte Niculae Urs (Ianke), Mihai Coadă (Take), Ilie Gâlea (Cadâr), Constantin Cojocaru/Marian Despina (Iţic), Lucia Ştefănescu (Safta), precum şi tinerii actori Florentina Năstase şi Ionuţ Vişan. Reprezentaţia va avea loc la Sala Mare a Teatrului de pe bulevard.

×
Subiecte în articol: teatru