x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Tânără romă apreciată în Franţa

Tânără romă apreciată în Franţa

23 Mar 2011   •   19:13

Spectacolul "Declar pe propria răs­pundere", de Alina Şerban (23 de ani), conceput sub forma unui one-woman show şi apreciat de presa franceză, a avut premiera pe 23 martie, la Teatrul Luni din Bucureşti.

"Când se întorcea acasă în căsuţa din chirpici a cărei existenţă o ascundea ruşinându-se de colegii ei, Alina Şerban, o tânără româncă de etnie romă, nu îşi imagina că într-o bună zi va studia la New York, va juca Shakespeare în engleză şi îşi va prezenta pe scenă propria piesă", informează AFP, citată de Mediafax.

Copleşiţi de datorii, părinţii ei sunt obligaţi să se mute într-o cocioabă fără apă curentă, alături de o comunitate de romi spoitori. Alina îi descoperă pe acei oameni, romi ca şi ea, dar care par totuşi atât de diferiţi. Ea po­­­­ves­teşte cum a trecut peste prejudecăţile despre etnia ei, pentru ca, ulterior, să fie mândră că e de etnie romă. "Piesa mea nu aruncă piatra într-un grup sau altul. Vreau ca oamenii să înveţe să privească de partea cealaltă a baricadei îna­in­te de a judeca", a spus ea.

×
Subiecte în articol: teatru