x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatru în parc

Teatru în parc

de Mihaela Cazan    |    13 Mai 2011   •   14:48
Teatru în parc
Sursa foto: Mihaela Cazan/

165281-p5010017.jpgO atmosferă care te aduce mai aproape de copilărie. Piese care te prind, te fac să trăieşti cu sufletul la gură prin gesturi, cuvinte, culori. Un teatru adorat atât de prichindei cât şi de cei mari.
Teatrul Masca îşi redeschide stagiunea de spectacole în aer liber. În week-end-ul de 1 mai bucureştenii adunaţi în parcul Herăstrău s-au delectat cu primele spectacole. Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, îşi aminteşte că în acest parc a debutat proiectul „Teatrul Masca în spaţii neconvenţionale”, acum 20 de ani. În „Cocktail”, primul spectacol programat duminică, 1 mai, tinerii actori din trupa teatrului au îmbinat sensibilitatea muzicii lui Yann Tiersen cu dansul şi cu pantomima. Încercând să facă o declaraţie de rezistenţă în faţa asaltului mediocrităţii.

 

Spectacole alese
Ex Libris reprezintă un pact între un artist plastic şi o carte. Poate fi şi unul între spectatori şi actorii care desprind din paginile cărţii specta­colul lor. Ex Libris – un spectacol, dar şi o formă specială de întâlnire. Misterioase, cărţile se deschid numai celor care vor să înţeleagă, celor care vor să ştie cum, de ce şi pentru ce trăisc. Un spectacol cu statui din porţelan alb-albastre, care aduce în actualitate întâlniri între autori celebri şi personajele lor. Astfel, publicul poate fi părtaş la întâlnirea dintre Sappho şi eleva sa, dintre Agatha Christie şi celebrul detectiv Hercule Poirot sau poate trăi un moment din ma­gica poveste de dragoste dintre Cathy şi Heathcliff, protagoniştii romanului „La răscruce de vânturi” al lui Emily Brontë. Din distribuţie fac parte actorii Iulia Dumitru, Diana Leonte, Andreea Cauc, Dan Murzea, Gina Pitulea şi Gabriel Costan. 

Alt spectacol: „Gardienii se întorc”. A îmbinat umorul cu dansul şi pantomima cu muzica. Un corp fictiv de gardieni publici se angajează în procesul de promovare a culturii. În prima parte a spectacolului, ei a interpretează live mai multe hituri internaţionale, schimbând brusc registrul, de la muzică pop la folclor. Spectatorii au „recunoscut” melodii precum „Kalinka”, „Nopţile Moscovei”, „Lili Marlene”, „Ciobănaş cu 300 de oi”, „Banana Joe”, „Paloma Blanca”. Piesele fiind îmbinate original de compozitorul Răzvan Diaconu.

Creatorii şi-au propus să fructifice spaţiile intens circulate din parcul bucureştean şi să le ofere trecătorilor o experienţă culturală. În sta­giunea estivală vor mai avea loc reprezentaţii în aer liber ale spectacolelor „Prostia omenească”, „Pierrot lunatecul”, „Clovnii”, „Una historia de tango”, „Fior d’amor”, „Muzeul Viu”. Accesul publicului la toate evenimentele pe care Teatrul Masca le-a programat în aer liber va fi gratuit.

×
Subiecte în articol: teatru