x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul şi muzica se mută în parcuri

Teatrul şi muzica se mută în parcuri

de Oana-Maria Baltoc    |    14 Iul 2011   •   21:00
Teatrul şi muzica se mută în parcuri

Diminetile si serile bucurestenilor se anunta din acest week-end daca nu ceva mai racoroase, cel putin mai interesante din punct de vedere cultural.

Si asta pentru ca se da startul celei de-a treia editii a evenimentului 'Bucuresti – Cartier de Vara', prin care, la initiativa Comisiei pentru Invatamant, Cultura, Culte si Sport a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Primariei Municipiului Bucuresti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale si Directiei Cultura, Invatamant, Turism, Capitala se va transforma intr-o mare scena, in parteneriat cu Primaria Sectorului 4, Primaria Sectorului 5 si Primaria Sectorului 6 prin Centrul Cultural European.

Astfel, din acest week-end si pe tot parcursul lunii august, zilele de sambata si duminica vor fi dedicate relaxarii in mod activ, gratie spectacolelor organizate in parcurile Cis­migiu si Herastrau, dar si in alte parcuri bucurestene. 'Bucuresti – Car­tier de Vara' va asteapta in 'sala de spectacol' dimineata, de la ora 10:00, si seara, de la ora 20:00, unde veti viziona spectacole de teatru si concerte in aer liber. In Parcul Cis­migiu, spectacolele vor incepe de la ora 17:00, pentru ca din 20 august re­prezentatiile de seara sa inceapa de la ora 19:00. Bineinteles, programul, fie ca va fi vorba despre creatii pentru copii, comedia dell'arte, teatru de magie sau spectacole clasice, o sa va­­rieze in functie de disponibilitatea spa­tiilor care gazduiesc evenimentul.

Asa ca sambata dimineata nu leneviti in pat si de la ora 10:00 mer­geti impreuna cu cei mici in Parcul Sebastian din Sectorul 5, unde Teatrul Ion Creanga a pregatit un meniu garnisit cu 'Povestiri hazlii, glu­me si magii'. De asemenea, lo­cuitorii Sectorului 6 au de ce sa dea o fuga in Parcul Moghioros, pentru a ur­­mari spectacolul Teatrului Excelsior, 'Veselie in vacanta'.

La fel si cei din Herastrau, unde copiii vor avea bucuria de a se intalni cu 'Scufita rosie' adusa de Opera Co­mica pentru Copii. O data cu lasarea serii, de la ora 20:00, aveti de ales in­tre piesa 'A fi sau ce va fi...' a Teatrului Metropolis, in Parcul Sebastian, si 'Ludwig, Nicolo&Jo', reprezentatie a Teatrului Mic in Parcul Herastrau. Pentru iubitorii de mu­zica, formatia Allegria va sustine recitalul 'Concert Pop vs Classic' in Parcul Moghioros. Du­minica se vor relua, de la aceleasi ore, 10:00 si 20:00, spectacolele de sambata, cu mentiunea ca vor face schimb de parcuri, in asa fel incat sa le fie la indemana celor care nu vor sa se deplaseze prea departe de casa.

Week-end-ul viitor, 23-24 iulie, pe langa spectacolele deja amintite, Tea­trul Nottara va imbogati repertoriul Cartierului de Vara cu piesa 'O zi de vara' (sambata, ora 20:00, Par­cul Moghioros). Duminica, 24 iu­lie, intra in scena Compania de teatru de animatie PUR ANIMA cu 'Rolling Strings Puppets Show' (Parcul Moghioros, ora 10:00) si un nou spectacol pentru pici adus de Opera Comica pentru copii, 'Mirandolina' (Parcul Herastrau, ora 10:00).

Nu in ultimul rand, in Parcul He­rastrau veti putea sa va delectati in compania Magicianului trasnit al Teatrului de Comedie (ora 20:00), iar in Parcul Moghioros cu spectacolul de improvizatie al trupei Improvisneyland (20:00). Pentru programul complet al manifestarilor 'Bucuresti – Cartier de vara', intrati pe www.arcub.ro.

×
Subiecte în articol: teatru