x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru TNB deschide Galeria de artă

TNB deschide Galeria de artă

de Maria Sârbu    |    31 Oct 2012   •   08:28

Teatrul Naţional Bucureşti inaugurează joi, 1 noiembrie, de la ora 20:00, Galeria de artă TNB, un spaţiu conex Sălii Media - a doua sală nouă care se deschide publicului în aceeaşi seară (cu spectacolul "Înainte de pensionare”, piesă a reputatului dramaturg austriac Thomas Bernhard, pusă în scenă de Christian Papke la Naţionalul timişorean şi prezentată în FNT – orele 18:00 şi 21:30).

Galeria se inaugurează cu vernisajul expoziţiei de fotografie artistică "Minunatul univers Jugendstil, detalii arhitectonice din ţările dunărene” a austriacului Peter Schubert. Autorul va fi prezent la eveniment.

Publicul va putea vedea expoziţia până la 30 noiembrie. Aşa cum anunţă organizatorii, sunt 70 de fotografii, apropiate prin demersul lor artistic de intenţiile curentului Jugendstil, ilustrând elemente caracteristice decoraţiunilor de faţade, care sunt legate de numele unor arhitecţi şi artişti cunoscuţi sau de cel al unor meşteri anonimi. Varietatea de stiluri la faţade a creat, în mare parte, farmecul oraşelor dunărene.

Expoziţia este organizată de Landul Austria Inferioară, guvernul căruia a transmis şi un mesaj, dat citirii în deschiderea evenimentului.

×
Subiecte în articol: TNB