x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Tragedia lui Carmen" se joacă la TNB

"Tragedia lui Carmen" se joacă la TNB

de Maria Sârbu    |    08 Iun 2010   •   00:00
"Tragedia lui Carmen" se joacă la TNB

Teatrul Naţional din Bucureşti invită publicul, în zilele de 10 şi 13 iunie, de la ora 20:00, la spectacolul "Tragedia lui Carmen" - o "versiune inedită" a operei lui Georges Bizet. Regia este semnată de Ion Caramitru.



Cele două reprezentaţii marchează închiderea stagiunii la Sala Mare.Spectacolul reprezintă o premieră oficială, la TNB, deşi iniţial a fost un proiect câştigat de UNITER în cadrul Programului "Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007" şi s-a jucat la Sibiu, în curtea Muzeului de Istorie. Apoi, "Tragedia lui Carmen" a deschis, tot în 2007, dar la Bucureşti, Festivalul "George Enescu" şi Festivalul Naţional de Teatru.

Atunci era o producţie 100% privată. Sunt trei distribuţii, cu interpreţi lirici şi actori. Pentru a relua spectacolul, conceput de Caramitru pe varianta creatorilor de renume mondial - Peter Brook, Jean Claude-Carriere şi Marius Constant -, a fost gândită o coproducţie TNB cu Opera Naţională Bucureşti, având sprijinul UNITER.

Regizorul a combinat opera şi teatrul, creând un hibrid, spune el, "genial", pentru că muzica divină cu care Bizet îşi înzestrează personajele "este purtătoare de mesaj ceresc în încrâncenarea ei de a cânta iubirea şi suferinţa omului". Scenografia aparţine Mariei Miu.

În spectacolul din 10 iunie rolul lui Carmen este interpretat de Oana Andra, iar al lui Don Jose de Vlad Miriţă. La 13 iunie, acestor personaje le vor da viaţă Florentina Onica şi respectiv Răzvan Săraru. Pe lângă solişti lirici şi actori de teatru, în spectacol sunt distribuiţi mulţi copii. Participă Orchestra ONB, dirijată de Tiberiu Soare.

×
Subiecte în articol: teatru