x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Trei premiere în septembrie, la Naţionalul clujean

Trei premiere în septembrie, la Naţionalul clujean

de Maria Sârbu    |    22 Aug 2012   •   18:28
Trei premiere în septembrie, la Naţionalul clujean

Teatrul National din Cluj-Napoca, condus de binecunoscutul regizor Mihai Maniutiu, isi va deschide stagiunea 2012-2013 in luna septembrie. Pentru inceputul noului sezon teatral, aici sunt in pregatire trei spectacole. Astfel, la 16 septembrie, la Sala Mare, va avea loc premiera cu "Hamlet" de Shakespeare, in regia italianului Roberto Bacci ­ director artistic si fondator al Fondazione Pontedera Teatro din Italia.

Iata ca la 11 ani de la aducera la rampa pe aceasta scena a istoricului spectacol "Hamlet", montat de Vlad Mugur, Nationalul clujean vine cu o alta varianta a celei mai celebre piese shakespeariene.

Un alt spectacol la care se lucreaza tot la Sala Mare este "Idiotul", dramatizare dupa romanul lui Dostoievski. Punerea in scena a fost incredintata regizoarei din Danemarca Anna Stigsgaard. Avanpremiera este programata la 29 septembrie. Al treilea titlu este "Drumul spre Indii" de Ovidiu Pecican si Alexandru Pecican, montare semnata de László Vadas, la Studioul "Euphorion" al teatrului, premiera urmand sa aiba loc la 23 septembrie.

Trupa Nationalului clujean s-a intors din vacanta la 15 august, lucrand intens in aceste zile la cele trei productii scenice.

×