x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Un american a câştigat Gala STAR de la Bacău

Un american a câştigat Gala STAR de la Bacău

de Maria Sârbu    |    22 Apr 2010   •   00:00

Actorul Aaron Braxton, absolvent al Universităţii din San Diego (SUA), a câştigat Marele Premiu şi trofeul Galei STAR, încheiată marţi seară la Bacău.



Aaron Braxton a prezentat în concurs recitalul "Did you do your homework?", textul aparţinându-i. Juriul care i-a acordat premiul a fost format din actorii Coca Bloos, Mircea Diaconu şi teatrologul Octavian Saiu.

Premiul pentru cel mai bun recital susţinut de o interpretă a revenit Giorgianei Elena Popan, actriţă a Teatrului Clasic "Ion Slavici" din Arad, pentru "Nebună după tine", după Emmanuel Adelly. Al treilea premiu al juriului - pentru cel mai bun recital în interpretare masculină - le-a fost înmânat ex-aequo actorilor Yoshiyuki Shibata (Japonia), pentru "KoI" de Shoichi Ozawa şi Radu Botar (Teatrul de Nord din Satu Mare), pentru "Bufonul regelui", după Shakespeare şi Victor Eftimiu. Premiul "Ştefan Iordache", acordat de publicul băcăuan, l-a obţinut acelaşi Radu Bodar.

Gala STAR, organizată de Teatrul Municipal "Bacovia", a reunit şi la ediţia a V-a artişti consacraţi, cu spectacole de succes, şi artişti talentaţi, cu o experienţă mai mică, selectaţi în concurs.

×
Subiecte în articol: teatru