x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Un bust al lui Ştefan Iordache va trona la Calafat

Un bust al lui Ştefan Iordache va trona la Calafat

de Maria Sârbu    |    01 Mai 2012   •   16:20

In fata Casei de Cultura din Calafat, va fi dezvelit sambata, 5 mai, in jurul orei 15:00, un bust al marelui actor Stefan Iordache. Evenimentul va avea loc in cadrul Zilelor orasului, desfasurate intre 4 si 6 mai.

Este pentru prima data cand i se dedica o astfel de lucrare regretatului artist, care a avut amintiri frumoase legate de Calafat, locul unde s-au nascut parintii sai si unde el, Stefan Iordache, copil fiind, venea la bunici, aici admirandu-i pe 'frumosii olteni ai Calafatului'. Asa cum si marturisea, 'Oamenii si locurile acelea, tot ce se intampla acolo, alcatuiau un univers fabulos in ochii mei de copil'.

Ileana Iordache, sora actorului, care va fi prezenta la dezvelirea bustului, a spus pentru Jurnalul National ca lucrarea este realizata de artistul George Ciobanu si a fost dorinta primarului Calafatului, Mircea Guta, de a o avea in acest oras, drag lui Stefan Iordache. Casa de Cultura, in fata careia va trona acest maestru al artei teatrale, va purta numele 'Stefan Iordache'.

×