x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru VIDEO: "Scrie despre tine" prezintă spectacolul-lectură "Brânză topită" de Corina Ciubotaru la Librăria Bastilia

VIDEO: "Scrie despre tine" prezintă spectacolul-lectură "Brânză topită" de Corina Ciubotaru la Librăria Bastilia

27 Noi 2012   •   10:33
VIDEO: "Scrie despre tine" prezintă spectacolul-lectură "Brânză topită" de Corina Ciubotaru la Librăria Bastilia

Atelierul "Scrie despre tine" prezintă joi, de la ora 19.00, la Librăria Bastilia, Piața Romană nr. 5, spectacolul-lectură "Brânză topită" de Corina Ciubotaru, o piesă despre publicitate şi ce înseamnă să fii creativ, dar mai ales ce înseamnă să fii special.

"Brânză topită" a fost prezentat în lectură publică prima dată în "Luna Scrie despre Tine", care a avut loc în această primăvară. Textul Corinei Ciubotaru vorbeşte despre ce înseamnă să crezi în reclame.

"Scrie despre Tine m-a ajutat să mă înțeleg, să mă maturizez și să am curaj să scriu. Visam că o să reușesc să scriu o carte când o să fiu bătrână și viața mea va fi plină de semnificație, dar de fapt mi-era frică să mă expun și să povestesc ceva începând de acum. Sunt un om obișnuit, ce e așa special în poveștile mele încât să intereseze pe alții? Așa că am început ușor-ușor, întâi să vorbesc despre mine și până la urmă să scriu. A ieșit o piesă de teatru la care oamenii râd. Atelierul a fost una dintre cele mai importante experiențe ale vieții mele", a spus Corina Ciubotaru.

"Brânză topită" este un spectacol-atelier care arată ce personaje construim pentru a nu mai fi singuri. Visul Elizei, personajul principal al piesei, este să facă publicitate. Pentru ea, publicitate înseamnă să faci oamenii fericiți și asta își dorește și ea: ca oamenii să creadă în ceva mai bun, să râdă și să fie fericiți, ca la televizor. De la 14 ani, Eliza e convinsă că vrea să facă publicitate cu orice preț și nu înțelege de ce nu își dorește toată lumea asta. Când intră în prima agenție însă, Eliza descoperă un univers clădit pe alte reguli decât cele la care se așteaptă.

"Textul Corinei, alături de celelalte citite în Luna Scrie despre Tine, va fi produs și montat în primăvara lui 2013, urmând să fie prezentat publicului în premieră în cadrul Festivalului Scrie despre Tine ce se va desfăşura în luna mai a anului următor. Festivalul este primul pas pentru realizarea unui vis pe care îl avem de 3 ani: o stagiune alcătuită exclusiv din piese noi, româneşti, de teatru, generate în cadrul atelierului nostru", a spus Vera Ion, trainer în cadrul atelierului "Scrie despre Tine".

Din distribuția spectacolului-lectură fac parte: Cristina Gavruș, Ionuț Grama, Ilinca Harnut, Lucian Iftime, Sorin Poamă.

"Scrie despe Tine" este un atelier de dramaturgie și dezvoltare personală în care se lucrează cu actori și regizori exerciții creative de actorie și dramaturgie bazate pe povești și experiențe personale. 



×