x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Travka - "Vreau să simt Praga" pe net

Travka - "Vreau să simt Praga" pe net

de Alex Revenco    |    22 Oct 2007   •   00:00
Travka - "Vreau să simt Praga" pe net
Sursa foto: Stefan Krause/

Cănd a decis lansarea on-line, formaţia a ales varianta "Să se audă muzica" şi, chiar dacă acest lucru nu le aduce beneficii materiale, face un prim pas spre viitor. Pentru că CD-urile, DVD-urile se vor duce şi va rămăne net-ul.


Cănd a decis lansarea on-line, formaţia a ales varianta "Să se audă muzica" şi, chiar dacă acest lucru nu le aduce beneficii materiale, face un prim pas spre viitor. Pentru că CD-urile, DVD-urile se vor duce şi va rămăne net-ul.


In urmă cu aproape doi ani o selecţionată moldovenească (din stănga şi dreapta Prutului) lansa la apă "Corabia nebunilor". Impactul a fost uriaş, iar trupa şi-a atras instantaneu numeroşi fani, cuceriţi de rockul lor abraziv, interpretat cu dăruire şi profesionalism. După ce Travka a cucerit, in primul rănd, prin fulminantele prestaţii live, acum surprinde cu noul album, "Vreau să simt Praga".


MAI PUŢIN ASPRU. Nu atăt de aspru ca primul, discul este mai elaborat, mai variat, are un sound imbogăţit şi mesaje pseudo-fantastice, meditative. Componenţii formaţiei, George Gădei (voce), Alexei Ţurcan (chitară, acordeon, turntable, sampler), Mihail Gălcă (chitară), Răzvan Rusu Mizdan (chitară bas) şi Cristi Chirodea (tobe), au hotărăt ca noul lor album să-l publice pe internet, chiar in ziua lansarii. Şi cum conferinţa de presă de lansare are loc astăzi, fanii trupei vor avea posibilitatea downloadării gratuite a intregului album, care conţine unsprezece piese. Mizdan crede că "la noi, se pare că metoda cea mai bună de promovare este pirateria... iar, pentru că suporturile CD şi DVD vor dispărea la un moment dat, viitorul stă in downloadul de pe internet". Materialul va fi disponibil pe site-ul Radio Lynx, "partener strategic" al lansării şi al concertului de lansare "Vreau să simt Praga", programat vineri, 26 octombrie, in clubul Fabrica din Capitală.


URBAN VIOLENT. Primul extras pe single este "Urban Violent", un rock complex, interpretat impecabil şi cu versuri pe măsură: "Există momente cănd toate/ Din capul tău te ţin departe de tine, Departe de insule, de poze, de fumat/ De ministerul extern.../Departe de tine, aproape de tine, Departe de tine, departe.../ Departe de simţ, de sex, de ruj/ De moc, de sărut, albastru Beirut... Mii de gănduri pe secundă, O sută de mile prin gănd, Singurătate, antivirus, din gănd in gănd, Cu piciorul meu stăng, cad/ Calc prin capul tău, fără cal, fără plumb..."

×
Subiecte în articol: cultura