x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură „Turandot” şi „Opus 73 (Iubire nesfârşită)”, la Seri de Operă Online

„Turandot” şi „Opus 73 (Iubire nesfârşită)”, la Seri de Operă Online

de Monica Cosac    |    12 Mai 2020   •   10:57
„Turandot” şi „Opus 73 (Iubire nesfârşită)”, la Seri de Operă Online

Opera Naţională București, prima scenă lirică a țării, vine în întâmpinarea iubitorilor de operă și transmite săptămânal, online, câte două dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul instituţiei. Pentru săptămâna aceasta au fost alese spectacolele „Turandot”, de Giacomo Puccini, și „Opus 73 (Iubire nesfârșită)”, de Ludwig van Beethoven.

Înregistrarea spectacolului „Turandot”, în regia lui Mario De Carlo, un eveniment din 13 decembrie 2018, a fost difuzat aseară, începând cu ora 18.30, pe pagina oficială de Facebook a Operei Naţionale București și pe operanb.ro/operaonline. Opera lui Puccini a devenit cunoscută, în întreaga lume, pentru „Nessun dorma”, arie din actul final care a fost interpretată de-a lungul timpului de cei mai importanţi tenori ai lumii.

Joi, 14 mai 2020, de la aceeași oră, va fi difuzat spectacolul de balet „Opus 73 (Iubire nesfârșită)”, de Ludwig van Beethoven, în regia și coregrafia lui Renato Zanella, scenografia și luminile aparținându-i lui Octavian Neculei. Evenimentul datează din noiembrie 2017. „Opus 73 (Iubire Nesfârşită)” a fost ultimul concert pentru pian compus de Ludwig van Beethoven.

Spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii, sunt disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului. 

 

×