x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Un Valentine’s cultural

Un Valentine’s cultural

de Sebastian S. Eduard    |    14 Feb 2013   •   13:14
Un Valentine’s cultural

Editurile, cinematografele sau televiziunile pregătesc evenimente legate de Valentine-s Day. Să trecem în revistă câteva dintre ele…

Joi, 14 februarie, ora 19:00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta nr 38) Emil Brumaru îşi va lansa volumul de poezii “Rezervaţia de îngeri”. La eveniment vor participa, alături de autor Ioana Pârvulescu, Alex Ştefănescu şi Lidia Bodea. La Editura Humanitas, Emil Brumaru a publicat până acum “Poezii” (carte la borcan, 2003) şi a contribuit la volumele colective ”Cartea cu bunici” (2007) şi ”Intelectuali la cratiţă” (2012).

Editura Litera decretează deschisă luna iubirii şine invită să e alătuăm campaniei “LITERAlmente te iubesc!”. Printre altele, cei care doresc un cadou inspirat, pentru el sau pentru ea, sunt invitaţi la BookStop-urile Litera din toată ţara, unde vor putea cumpăra, la preţuri speciale, pachete-cadou cu cărţi, vin şi cele mai fine praline. Cadourile frumos ambalate conţin şi o cartolină care poate fi personalizată cu numele destinatarului şi al celui sau celei care face cadoul.

The Light Cinema te invită, chiar de Valentine’s Day, la vizionarea spectacolului Notre Dame de Paris. Transmis live de la Scala din Milano, spectacolul de balet începe la orele 21:00. “Notre Dame de Paris” este povestea unei tinere prostituate, Esmeralda, care-şi exercită meseria în faţa catedralei Notre Dame. Încălcând jurămintele sfinte, arhidiaconul se îndrăgosteşte de ea şi încearcăă să o seducă. Este salvată de clopotarul catedralei, diformul Quasimodo, este urmărită de poliţie şi condamnată la moarte. Numai trei argumente pentru a merge la spectacol: muzica semnată Maurice Jarre, balerina Natalia Osipova şi costumele Yves Saint-Laurent.

Dacă preferaţi să staţi acasă TV Paprika îşi seduce telespectatorii cu cele mai gustoase reţete de tarte, plăcinte, brioşe sau alte prăjituri şi îi invaţă cum să le gătească pentru persoanele iubite. Pe parcursul întregii zile, bucătari renumiţi, din diverse colţuri ale lumii, se vor întrece în a găti cele mai variate deserturi, la aspectul şi gustul cărora nu putem rămâne indiferenţi.


×