x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Anca Parghel Naturaleţe şi exuberanţă

Naturaleţe şi exuberanţă

de Catalin Pruteanu    |    09 Mar 2009   •   00:00

Cătălin Muraru, manager al cunoscutei Case de discuri Roton, ne-a vorbit despre dragostea de viaţă a marii artiste Anca Parghel.



Ce-mi apare prima oară în memorie legat de ea este energia degajată.  Cât de pozitiv şi de colorat privea totul, chiar şi pe perioada suferinţei. Cu asta ne-a cucerit pe mine şi pe toţi colegii mei din primele clipe, ne-a mărturisit Cătălin Muraru. Managerul a cunoscut-o mai de mult pe Anca Parghel, dar au început o colaborare mai intensă o dată cu producţia single-ului Brasil, realizat de Tom Boxer împreună cu ea şi Fly Project. "Totul a decurs firesc şi important şi la mare preţ în tot acest timp a fost şi rămâne ce am reuşit să realizăm împreună, două albume, ambele foarte bine primite de public. Brasil a şi primit îndată după apariţie discul de aur în România, al doilea fiind cel de colinde. Ceea ce e foarte interesant e că nu vor rămâne ultimele albume lansate în interpretarea Ancăi. Ea a înregistrat alături de cei doi fii, Ciprian şi Tudor, dar şi împreună cu Dan şi Tudor de la Fly Project alte câteva piese ce le vom lansa în scurt timp", spune managerul.

AMINTIRI. În viaţa personală, Anca Parghel era la fel ca pe scenă - exuberantă şi foarte comunicativă. Poate cea mai frumoasă amintire pe care Cătălin Muraru o are despre artistă este "când am mers la studio la băieţii de la Fly Project să ascult nişte piese şi Anca era foarte naturală, ca de obicei, se aşezase pe jos, nu în vreun fotoliu, deşi erau vreo două în aceeaşi încăpere şi fredona refrenul piesei ce avea să fie înregistrată".

MESAJUL ANCĂI. "Tot timpul am trăit cu impresia că românii aveau mult mai mult de aflat despre ea", spune Cătălin Muraru. "Ciprian şi Tudor sunt nişte muzicieni desăvârşiţi şi asta i se datorează în mare parte, cred că ei pot transmite cel mai bine şi pe mai departe mesajul Ancăi. În plus, înregistrările sunt cele ce ne vor rămâne să le ascultăm când ni se face mai dor de ea şi sunt sigur că pentru cine ascultă piesele ei e la fel de evident ca şi pentru cei care au apucat să o cunoască personal: a cântat zâmbind, aşa cum a şi trăit, aşa cum mi-o şi amintesc de fapt. Dincolo de calităţile receptate de toată lumea - vocea, uşurinţa, naturaleţea cu care interpreta, avea un spirit foarte frumos, are un spirit foarte frumos", spune managerul Roton.

×