x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

O bicicletă

03 Sep 2007   •   00:00

Uneori, prietenia dintre doi mari actori, strălucitori pe scenă, poate fi sudată de o simplă... roată.

Uneori, prietenia dintre doi mari actori, strălucitori pe scenă, poate fi sudată de o simplă... roată.

Anca Pandrea şi Iurie Darie nu mai pridideau cu servitul clienţilor la crama pe care o deţin. De fapt, Anca servea, iar Iura intocmea o schiţă haioasă cu produsele şi preţurile, pe care, in cele din urmă, satisfăcut, a agăţat-o de perete. "Am cunoscut-o destul de tărziu pe Anda, după ce am terminat facultatea. Şi ea a dat la IATC, dar a picat de multe ori, fără vina ei. Se vedea clar că trebuia să intre. Oricum, era un talent nativ, nici nu avea nevoie de prea multe studii", a spus Anca Pandrea.

FRISOANE. "Am filmat cu Anda căteva emisiuni de Revelion; dupa aceea ne-am imprietenit mai mult", a continuat actriţa. "Culmea, motivul principal al apropierii noastre a fost o bicicletă! De fapt, două. Şi eu, şi ea aveam căte un Pegas. Ţin minte că, la un moment dat, mi se stricase roata şi m-am intălnit intămplător cu Anda. «Ce faci?», mă intreabă. «Uite, am ceva probleme cu roata asta», i-am răspuns. «Hai la mine, că am una de rezervă». Stătea pe atunci in Moşilor, am luat amăndouă un taxi şi intr-o oră s-a rezolvat problema. Aşa au decurs lucrurile intre noi, erau fapte aparent banale, dar de intimitate sufletească." Iurie Darie a adăugat: "Am frisoane pe spate cănd imi amintesc de Anda, pentru că a fost unul dintre oamenii cu care am lucrat de parcă l-aş fi cunoscut dintotdeauna, şi ăsta nu-i puţin lucru. Avea spontaneitate, talent, dar, dincolo de toate astea, un farmec personal care te atrăgea ca un magnet. Mi-a fost dragă, apropiată sufleteşte. Iar aşa ceva nu se intălneşte pe toate drumurile. Ne lipseşte, şi pentru asta nu există inlocuitor. Ceea ce simţeam atunci pentru ea simţim şi acum, dar mai intens, pentru că ne lipseşte".

TRISTEŢEA VIEŢII EI. Anda Călugăreanu era o persoană tonică, activă. Cu toate astea, "atunci cănd a părăsit-o Dan Tufaru, s-a prăbuşit. A făcut un şoc şi a fost internată in spital. Şi-a revenit şi chiar a reuşit in cele din urmă să-şi refacă viaţa, dar totuşi Tufaru a fost marea dramă a existenţei ei", apreciază Anca Pandrea. "Din păcate, nu eram in ţară atunci cănd s-a stins. Am sunat-o de căteva ori inainte, dar nu mai putea să vorbească", incheie cei doi cu nostalgie. Dar Anda este mereu in sufletele lor.

"Ne este incă dor de Anda. Am avut privilegiul extraordinar de a o intălni in vremea in care generaţia noastră s-a maturizat din punct de vedere artistic. Umorul, energia, spontaneitatea, firea ei creativă te atrăgeau ca un magnet. Sufletele noastre au rezonat, iar noi le-am ţinut unul lăngă altul atăt căt s-a putut. Şi acum facem asta, de fapt, o purtăm mereu cu noi, undeva aproape de inimă"

Iurie Darie

"Motivul principal al apropierii noastre a fost o bicicletă! De fapt, două. Şi eu, şi ea aveam căte un Pegas. Ţin minte că, la un moment dat, mi se stricase roata şi m-am intălnit intămplător cu Anda. «Ce faci?», mă intreabă. «Uite, am ceva probleme cu roata asta», i-am răspuns. «Hai la mine, că am una de rezervă». Stătea pe atunci in Moşilor, am luat amăndouă un taxi şi intr-o oră s-a rezolvat problema. Aşa au decurs lucrurile intre noi, erau fapte aparent banale, dar de intimitate sufletească"

Anca Pandrea

×
Subiecte în articol: anda