x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Angela Similea Iubită de public

Iubită de public

03 Dec 2007   •   00:00

In urmă cu trei ani, indrăgitul interpret şi compozitor Ovidiu Komornyik, a inceput o frumoasă colaborare cu Angela Similea. Au lansat impreună albumul "Lumea mea", care se bucură de un mare succes.

In urmă cu trei ani, indrăgitul interpret şi compozitor Ovidiu Komornyik, a inceput o frumoasă colaborare cu Angela Similea. Au lansat impreună albumul "Lumea mea", care se bucură de un mare succes.

Â

Ovidiu Komornyik a intălnit-o pentru prima oară pe doamna muzicii uşoare in anul 1991, pe cănd artistul se afla in postura de concurent la secţiunea interpretare, la Festivalul Internaţional Bucureşti ’91. "Atunci am văzut-o in cabină şi am salutat-o. M-a salutat, era foarte amabilă cu toţi concurenţii de la interpretare. Fireşte, ca orice romăn, am admirat-o şi eram fascinat de fiecare apariţie a ei. Pentru că era şi este o femeie foarte frumoasă şi căntă foarte frumos, şi intreaga familie o admira foarte tare", işi aminteşte cu bucurie Ovidiu Komornyik.

Proiect. Colaborarea celor doi artişti a inceput in 2003, cănd au convenit să creeze un album impreună. Proiectul a fost minuţios pus la punct cu atăt mai mult cu căt momentul a coincis cu revenirea indrăgitei interprete după mai mulţi ani in care a stat deoparte de scenă. "S-a intămplat in Germania, cănd mă aflam intr-un turneu cu Angela Similea. Impreună cu noi se aflau: regretatul Dan Spătaru, Tamara Buciuceanu şi Sofia Vicoveanca. Atunci am plecat impreună cu avionul şi am discutat să facem un proiect impreună. Eu in acea perioadă comandasem aparatură in Germania pentru studio, dar a mai durat un pic, pentru că n-am avut locaţia. In 2004 s-a născut primul căntec: «Mi-ai spus adio».

A fost primul artist al casei de producţie şi sunt tare măndru că am inceput cu vărful muzicii romăneşti. S-a muncit mult la acel disc şi la revenirea Angelei Similea, pentru că ea luase o pauză de căţiva ani, o pauză binemeritată, cum orice artist are nevoie. După un an de zile am lansat discul, care s-a bucurat şi se bucură in continuare de mare succes. Piesa «Mi-ai spus adio» a fost declarată melodia anului la postul naţional de radio", continuă Ovidiu Komornyik.

Dăruire. Dacă pe scenă artista Angela Similea ştie să dăruiască din suflet pentru sufletul publicului, dincolo de sala de spectacole rămăne acelaşi om cald şi sensibil. Despre această latură a omului Angela Similea ne vorbeşte Ovidiu Komornyik: "In tot acest timp am cunoscut omul Angela Similea, care mi-a intrat in suflet şi mai tare. Are foarte multe idei, e foarte tonică, de multe ori o invidiez pentru energia pe care o are, pentru că eu nu am energia pe care o are ea. In afară de sensibilitatea care o caracterizează, are şi partea pragmatică. Atunci cănd trebuie să pună ceva la punct, imediat ştie ce are de făcut.

Am invăţat de la ea foarte multe lucruri, inclusiv din experienţa ei de scenă. De pildă, cu căt apari mai rar, cu atăt publicul te doreşte mai mult. Noi nu facem căte două discuri pe an, cu toate că piese am avea... Facem ceva astăzi, ascultăm a doua zi, nu ne mai place, incercăm să modificăm. Se munceşte foarte mult. Suntem inconjuraţi de prieteni foarte obiectivi. Ei nu cad pe spate, ne privesc foarte critic şi ne spun ce nu le-a plăcut. Şi ţinem cont".

Neschimbată. Angela Similea are incă foarte multe de spus. "E un om neschimbat. Are un echilibru in viaţa ei... fără excese, fără nopţi nedormite, şi toată lumea se miră de felul in care arată. O vecină de-a mea mă intreba: «Căţi ani are Angela Similea?» Şi-i răspund: «Să aibă vreo patruzeci şi ceva...» «Cum să aibă patruzeci şi ceva, că eu am cinzeci de ani şi eram copil cănd o ascultam», mi-a replicat aceasta. E plină de viaţă, de idei, e deschisă spre nou. Ce m-a impresionat foarte tare este felul in care se pregăteşte pentru studio. Ii dau piesa şi, pur şi simplu, după căteva zile imi dă telefon că vrea s-o imprime. Şi vine şi-o imprimă cap-coadă, fără să spună «nu mi-a plăcut acolo sau dincolo». Eu chiar i-am spus: «Dacă toţi ar fi ca tine, studiourile ar da faliment, pentru că totul merge foarte repede».

×