x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Aurelian Andreescu Spaimă pe scenă

Spaimă pe scenă

17 Sep 2007   •   00:00

O simplă intrebare pusă de Aurelian unei soliste a creat pentru colegul său Mihai Constantinescu un moment foarte dificil.

Totul s-a petrecut in cadrul unui Festival de la Mamaia. "Eram in culise alături de Aurelian şi de alţi interpreţi. La un moment dat il aud că intreabă o fată: «D-dddd-ummneata ştii ce ai de căntat, nu?». Era bălbăit doar cănd vorbea. In momentul in care cănta nu se simţea absolut nici o ezitare, totul decurgea firesc. Ei bine, ca un făcut, in momentul cănd a pus acea intrebare, eu am uitat instantaneu tot ceea ce trebuia să cănt. Parcă-mi ştersese cineva mintea cu un burete, aşa mă simţeam."

Â

PANICĂ. "Mi s-a făcut un gol atăt de mare in cap, m-am speriat, cred că nu mai ştiam nici cum mă cheamă. Inaintea mea erau alţi doi căntăreţi, aşa că am incercat să mă autoconving că mai am timp să-mi amintesc. Nici vorbă de aşa ceva. Pe măsură ce se apropia momentul meu, era din ce in ce mai greu. Gata, trebuia să mă descurc cumva. Ce era să fac? Am inceput să urc treptele spre scenă, fiecare pas era un chin, o ultimă speranţă pentru mine că-mi va veni, totuşi, ceva in minte. Dar, in continuare, nimic, nimic. Am coborăt, apoi, in faţa publicului. Aşteptam zadarnic să se intămple ceva. Rezultat? Zero. Am auzit ca prin vis cum maestrul Sile Dinicu mă anunţă. Cred că el a văzut şi simţit ce spaimă era zugrăvită pe chipul meu, pentru că a dat o anume inflexiune cuvintelor. Speram cu disperare ca măcar in timpul prezentării sale să-mi vină ceva in cap. Nici pomeneală. Ei bine, a inceput muzica, am bramburit nişte vorbe acolo, incercam să mă ţin după linia melodică, să improvizez ceva.

De abia la a doua strofă mi-am revenit şi mi-am amintit versurile, dar simţeam oricum că mor de ruşine", continuă Mihai Constantinescu.

Â

CE PĂCAT! Cine nu l-a cunoscut şi auzit pe Aurelian a pierdut mult, este de părere Mihai Constantinescu. "Degeaba este azi invazie de pseudovedete, astea sunt in cel mai bun caz voci fabricate. Aurelian avea capacitatea unică de a imprima oricărei melodii darul său, harul său, de aceea orice cănta el era hit sau devenea hit. A fost de neinlocuit, nu se poate spune nimic rău sau urăt despre el.

Oricăte preselecţii s-ar face, sigur nu se mai poate găsi un alt interpret de calibrul lui. Păcat că nu se cinsteşte mai mult memoria sa, păcat că nu se mai difuzează melodiile lui. Ne uităm mult prea repede valorile, pe cei despre care nu se poate vorbi decăt la superlativ. Mi-aş dori să primească acolo unde se află dragostea şi preţuirea pe care i le port", incheie interpretul.

Â

"Aurelian avea capacitatea unică de a imprima oricărei melodii darul său, harul său, de aceea orice cănta el era hit sau devenea hit. A fost de neinlocuit"

Mihai Constantinescu

×