x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Cleopatra Stratan A venit ­succesul colo la portiţă

A venit ­succesul colo la portiţă

de Florin Condurateanu    |    02 Iun 2008   •   00:00

"Am un cuţu mare şi un pisic mai blînd/ Eu le dau mîncare, da’ din cînd în cînd/ Ca să nu mă vadă cînd se face ghem/ Pe pisic îl trag de coadă/ De căţel mă tem…"

"Am un cuţu mare şi un pisic mai blînd/ Eu le dau mîncare, da’ din cînd în cînd/ Ca să nu mă vadă cînd se face ghem/ Pe pisic îl trag de coadă/ De căţel mă tem…"

 
Din glăscio­rul unei fetiţe delicioase, bu­călate, şi bogată în toate farmecele lumii iese acest cîntecel cu pisoi şi căţei, încît sala şi-a înroşit palmele de aplauze, iar spectatorii au sărit ca pe arcuri în picioare. De entuziasm. ­Pentru că, Cleopatra Stratan, cînd este vorba despre succes, muşcă cu poftă dintr-un uriaş succes. Nu a ­existat cîntec al delicioasei fetiţe care să nu stîrnească o ­furtună de aplauze, o furtună de vorbe de laudă. “Ghiţă, te-aştept diseară la portiţă/ Lîngă portiţa de la şcoală/ Vino, dar numa nu vini cum vii tu/ De obicei cu mîna goală”. Fredona tot românul invitaţia lui Ghiţă la portiţă. Şi asta nu fiindcă artista Cleopatra Stratan avea mînuţe grase cu cutiţe şi două codiţe să le mănînci. Succesul venea şi din talentul ghemotocului de fetiţă. Pentru că micuţa solistă nu cucerea doar cu aspectul de copil frumos, să-l mănînci.


BUCURIILE VIE­ŢII.
Ea a cucerit succesul şi pentru harul ei de cîn­tă­reaţă, pentru sensibilitatea cu care cînta fie despre Ghiţă cel de la portiţă, fie despre pi­sicul deranjat de gura mare a căţelului. De mult un copil înzestrat cu talent mult nu a in­trat atît de adînc în su­fletele oamenilor cum a fă­cut-o Cleopatra Stratan. Ase­menea răsună­tor succes la pu­blic poate nu s-a mai în­tîlnit de la Shirley Temple, bucălata care a strălucit pe ecranele americane şi ale planetei. “Viaţa-i mai frumoasă cînd te joci cu ei/ Doar pisicul are mare ciudă pe căţei/ Şi ca să nu-l supăr pe pisic mai mult/ I-am promis că o să-i cumpăr un căţel, da’ mut.” Tot chemîndu-l pe Ghiţă la portiţă, Clepatra Stratan a făcut ce a făcut cu sufletele românilor, că le-a chemat pe ele la portiţa de unde a trimis spre noi toate bucuriile vieţii.

×
Subiecte în articol: cleopatra stratan 2 iunie 2008