x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Cleopatra Stratan Cine este Ghiţă?

Cine este Ghiţă?

de Vitalie Calugareanu    |    02 Iun 2008   •   00:00

Un refren ­arhicunoscut şi o întrebare care a încolţit în mintea ­tuturor celor care o îndrăgesc pe Cleo… cine este Ghiţă?

Un refren ­arhicunoscut şi o întrebare care a încolţit în mintea ­tuturor celor care o îndrăgesc pe Cleo… cine este Ghiţă?

 
Asta numai Cleopatra ne poate dezvălui. Iar dacă o vom întreba cu siguranţă o să spună că e secret. Atunci cînd a luat premiile MTV a şoptit amuzată: “Toată lumea mă întreabă cine-i Ghiţă. Dacă le spun cine-i Ghiţă, mă în­treabă unde-i Ghiţă... dacă le spun unde-i Ghiţă, mă întreabă ce face Ghiţă. Dar voi vreţi să ştiţi cine-i Ghiţă?”. Şi toată lumea: “Cine-i?”. Iar ea a ridicat trofeul în sus şi a spus: “Acesta-i Ghiţă!”. Aşa că pe Ghiţă îl putem găsi în vizi­unea Cleopatrei oriunde. Poate fi şi Moş Crăciun… oricine.


ENIGMA.
În ceea ce priveşte semnificaţia acelei valize mari din videoclip, Pavel Stratan mărturiseşte că reprezintă contrastul: “Ea fiind mică, trebuia să stea lîngă ceva foarte mare... şi noi am ales ca acel «ceva» să fie valiza care simbolizează plecarea lui Ghiţă. Ideea era să nu se desfacă valiza, să nu se vadă ce e acolo, în interior. Să rămînă o enigmă unde pleacă ea, cine este acest Ghiţă... un copil mic, într-o lume mare. A fost foarte încîntată şi de melodie, şi de filmare. Îi place atunci cînd îşi aude piesa ei la radio sau pe ­posturile de televiziune. Într-o zi chiar m-a certat. Mergeam împreună cu maşina la restaurant şi la un post de radio cînta «Ghiţă». Cînd am ajuns am oprit maşina. Dar ea mi-a re­proşat: «De ce ai oprit maşina dacă piesa nu s-a terminat?». Am văzut pe faţa ei ceva ce nu mai văzusem pînă atunci niciodată”.


O ACTRIŢĂ.
În toam­nă, Cleopatra se pre­găteşte să lanseze cel de-al doilea album. Toate cele 12 piese sînt absolut noi, iar Pavel Stra­tan sus­ţine că lucrează la ele de aproximativ doi ani: “Ni­meni nu le-a auzit pînă acum. Stilul diferă mult de primul. Sînt vreo patru piese în stilul celei cu «Moş Crăciun», una sau două în duet. Şi în primul volum am avut duete, dar nu am vrut să particip, pentru că meritele i-au apar­ţinut. Marea surpriză a celui de-al doilea volum va fi o poveste pe care Cleopatra o va ­interpreta sub formă naratorie. Am avut eu o melodie, «Cucu o murit», o istorie spusă în versuri, pe un fundal muzical. Aşa o să aibă şi ea. Sînt 100% convins că va monta cineva mai tîrziu piesa aceasta, care cred că va constitui şi lu­crarea mea de diplomă la regie. Am arătat-o profesorilor şi le-a plăcut foarte mult. Cu cîtă abilitate ac­toricească interpretează povestea, trebuie doar să ve­deţi. Intră în pielea fie­cărui personaj”.


CREDINŢĂ.
Pavel Stratan e de părere că nu va mai trece foarte mult timp pînă cînd Cleopatra va începe să-şi scrie singură versurile.
Are foarte multe idei şi îi place să se joace cu rima. Primeşte un vers şi imediat îl completează. Drept ur­mare, majoritatea ideilor din piesele celui de-a doilea album al îi aparţin.
Tot de la “tăticu’” am aflat că sărbătoarea ei preferată este Crăciunul.
Crede în Moşu’ şi nici unul din membrii familiei nu au lăsat-o să-şi piardă credinţa: “Încă nu e momentul să afle că Moş Crăciun nu există. Voi încerca să o ţin cît mai mult în copilărie. La trei ani ea scria deja fără greşeală. La început m-am bucurat, dar mai apoi mi-am dat seama că nu e tocmai bine. Şi am oprit-o, n-a mai scris. O să reu­şească să fie matură. La grădiniţă învaţă cot la cot cu ceilalţi copii”.

 
“Ea fiind mică, trebuia să stea lîngă ceva foarte mare... şi noi am ales ca acel «ceva» să fie valiza care simbolizează plecarea lui Ghiţă. Ideea era să nu se desfăcă valiza, să nu se vadă ce e acolo, în interior. Să rămînă o enigmă unde pleacă ea, cine este acest Ghiţă... un copil mic, într-o lume mare. A fost foarte încîntată şi de melodie, şi de filmare. Îi place atunci cînd îşi aude piesa ei la radio sau la TV”

 
“În toamnă, Cleopatra se pregăteşte să lanseze cel de-al doilea album. Toate cele 12 piese sînt absolut noi şi lucrez la ele de aproximativ doi ani. Nimeni nu le-a auzit pînă acum. Stilul diferă mult de primul. Sînt vreo patru piese în stilul celei cu «Moş Crăciun», una sau două în duet. Şi în primul volum am avut duete, dar nu am vrut să particip, pentru că meritele i-au aparţinut”

×
Subiecte în articol: ghiţă cleopatra stratan 2 iunie 2008