x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Cleopatra Stratan Disc de diamant

Disc de diamant

de Vitalie Calugareanu    |    02 Iun 2008   •   00:00

Înclinaţia spre muzică i-a fost desco­perită Cleopatrei încă de la vîrsta de 2 anişori.

Înclinaţia spre muzică i-a fost desco­perită Cleopatrei încă de la vîrsta de 2 anişori.

 
Pavel Stratan editase o pie­să pentru al­bu­mul disco­grafic cu nu­mărul trei din cariera sa. Se numea “Mama”. Cînd a mers la studio să o imprime, a luat-o cu el şi pe Cleopatra. Dar nu să cînte. “În momentul în care am început să imprim, Cleo mi-a spus: «Tăticu, eu ştiu piesa asta!». Şi Dumnezeu m-a îndrumat să o pun la microfon. Cînd şi-a dat drumul la glăscior am înţeles că piesa va fi a ei. Atunci a cîntat pentru prima dată. Avea 2 ani şi 6 luni. Melodia era foarte scurtă, conţinea doar două strofe. Eu nici nu mă gîndeam însă că ea va avea aşa un mare succes. Lucrul acesta l-am înţeles abia atunci cînd a apărut în scenă, la lansarea albumului meu, desfăşurată la Bucu­reşti. În mod normal, trebuia să cînt piesele de pe acel album şi, dacă Cleopatra avea o piesă, era firesc că trebuia să o iau cu mine. Ceea ce am şi făcut!”, îşi aminteşte artistul.


EXPLOZIA.
La lan­sare avea deja 3 ani. Toate aplauzele pe care le-a strîns “tăticul” pînă atunci, ea le-a adunat într-un singur mi­nut… cît a durat piesa. “Cînd am văzut reacţia publi­cului, se tulbură Pavel Stratan, am realizat că o să aibă foarte mare succes. În acel mo­ment, pe mine, practic, nu mă mai vedea nimeni, chiar dacă eram pe scenă. Toată atenţia era asupra ei. Orice mişcare sau replică a ei producea explozie în sală. Lumea a îndrăgit-o din pri­ma clipă. Era suficient ca ea să schiţeze numai ceva şi cîştiga admiraţie mai mult decît mine pe tot parcursul concertului. Şi mai vreau să vă relatez o istorioară... Într-o zi, mergînd în maşină, la radio cînta o piesă în care, la un moment dat, apare o voce feminină. Dacă nu mă înşel, e vorba despre «Bărbă­ţelul meu cel bun» sau «În seara asta vreau să facem tăt»... şi cînd a ajuns la vocea feminină, Cleopatra a în­ceput să cînte. Nu mi-a venit să cred cît de bine ţine ritmul, mi-aş fi dorit să o aud interpretînd-o... dar se apro­pia lansarea mea la Chişi­nău, iar ea era deja programată cu piesa «Mama». La Chişinău, Cleo a cîntat vreo trei melodii. Reacţia a fost sută la sută ca la Bucureşti. A încîntat din prima clipă! Cînd am revenit de la acel concert, mi-a venit ideea să-i fac propriul album.”


TROFEE.
În momentul de faţă, Cleopatra este deţi­nătoarea a patru premii VIP. Primul trofeu al ei a fost dublul disc de platină, pe care l-a obţinut în doar trei luni de la apariţie.

“Ea l-a cîştigat în trei luni, eu după doi ani! Şi are triplu disc de diamant, la patru luni de la lansare. Acesta din urmă este şi cel mai mare trofeu dat în Ro­mânia. A mai luat trei premii la MTV România pentru «Piesa anului», «Cel mai reu­şit debut» şi «Cea mai des­cărcată piesă de pe in­ternet».

Cînd i-au fost acordate premiile am simţit ceea ce ar simţi orice părinte în locul meu. N-aş putea descrie prin cuvinte. Oricum, bucuria pe care mi-a dat-o mie Cleopatra nu se datorează nici unui trofeu. Clipele mele de fericire au început atunci cînd am aflat că ea o să vină pe lume. Apoi surprizele plăcute s-au ţinut lanţ. Faptul că ea este atît de inteligentă şi cu­min­te... nu poţi să nu te bucuri de aşa un copil. Iar cînd şirul realizărilor s-a îndreptat şi spre muzică, am fost cel mai mîndru tată din lume.”


CU DRAGOSTE. 
Cleo­patra n-o să se retragă niciodată din muzică. Mai ales că, e de părere artistul, “la noi cîntă pînă şi cei care nu au înclinaţii spre acest domeniu”. Cleopatra însă are ureche muzicală, are voce, are simţ artistic şi, în plus, dorinţă. “Eu am refuzat toate ofertele pe care le-am primit la adresa ei, dar am făcut-o pentru că vreau să simtă copilăria. Să-i fie bine, să o protejez. Mai şi lucrăm, sporadic. De exemplu, sper ca în luna septembrie să reu­şesc să-i scot cel de-al doilea album. Nu este exclus ca lansarea să aibă loc pe un stadion din Bucureşti. Cred că Sala Polivalentă, care este cea mai mare din Capitală şi care are 10.000 de locuri, va fi insuficientă, iar eu nu o să-mi permit o repetare a concertului. Să ştiţi că între publicul de la Bucureşti şi cel de la Chişinău nu există nici o diferenţă. Au primit-o cu dragoste şi afecţiune pe ambele maluri ale Prutului”, îşi exprimă Pavel Stratan bucuria.

×
Subiecte în articol: cleopatra stratan 2 iunie 2008