x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ţara Vinului

de Carmen Anghel    |    01 Mar 2010   •   00:00

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti... Poveşti şi muzică de pe Valea Târnavelor, din Ţara Vinului, despre cum se naşte un vin bun.

Poveşti cu cetăţi şi castele, cu domni şi domniţe. Toate alături de un album cu muzică bună, care te îndeamnă la joc, voie bună şi-o degustare. Ca să simţi parfumul de podgorie în toamnă însoţit de un miros ­discret de flori de lămâi sau să te laşi furat de vioiciunea, prospeţimea sau de sevele de măr copt ­înnobilat cu mireasma florilor de viţă...

Pe plaiuri legănate de cântecul strămoşesc de pe Valea Târnavelor, în inima ţării, nu departe de Blaj şi de câmpul Libertăţii, şoseaua te poartă şerpuit pe ­Drumul Vinului. Te îndeamnă să descoperi comori nebănuite. Vei afla, dragă călătorule, că viile de pe Valea Târnavei sunt cunoscute încă de pe vremea dacilor, însă nu dacii sunt cei care au adus aici soiuri de viţă nobilă, ci germanii. Nu se poate să treci fără să nu fii impresionat de tărâmul de viţă-de-vie de la Jidvei. Şi... un secret. Vinul bun trebuie ­crescut cu grijă încă de când este copil. Iar Jidvei este locul perfect pentru a afla din tainele licorii parfumate care trebuie ­degustată cu grijă.

Vă propunem să aflaţi poveşti fascinante de pe Valea Târnavelor şi să ascultaţi un album cu muzică autentică: un colaj de cântece în interpretarea Junilor de la Jidvei, melodii de o rară frumuseţe păstrate şi redate excepţional de membrii grupurilor vocale bărbăteşti, de femei şi mixte ale Ansamblului Jidvei România, precum şi o suită de melodii ce poartă semnătura Orchestrei Jidvei, sub bagheta dirijorului Stelian Stoica.

×
Subiecte în articol: comoara de la jidvei