x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Compact Ciuci este fan Stones

Ciuci este fan Stones

17 Dec 2007   •   00:00

A venit in 1980 la Compact, a plecat in SUA, dar s-a intors. Cu Sfinx Experience a căntat in Olanda, după care a revenit la Compact.

A venit in 1980 la Compact, a plecat in SUA, dar s-a intors. Cu Sfinx Experience a căntat in Olanda, după care a revenit la Compact.

Pe blogul noului site, Paul Ciuci răspunde fanilor dezvăluind intămplări din viaţa sa şi a grupului. Din perioada adolescenţei: "La inceput ascultam Rolling Stones, Beatles nu-mi prea plăceau că erau prea «cuminţi», după care am «innebunit» şi eu dar era pentru Black Sabbath, Led Zep, Boston, Journey etc. In 1972, trupa mea preferată de atunci, Mountain, a avut ultimul concert inainte de a se dezmembra, iar concertul urma să fie transmis la celebra emisiune a lui Cornel Chiriac, «Metronom», la Europa Liberă. Am preferat să nu merg la şcoală in ziua aceea şi am stat cu Leluţ in faţa aparatului de radio... ascultănd concertul Mountain. Atingănd atunci un număr de absenţe «fatal»... am plecat de la Liceul de Transporturi din Cluj, exmatriculat pentru Mountain, dar nu am regretat niciodată acest lucru. Peste opt ani am format in Cluj, impreună cu Costi, Teo, Leluţ, ceea ce avea să devină «cunoscuta formaţie Compact»".

PĂRERI. Despre compozitori: "In marea majoritate repertoriul Compact imi aparţine... Un alt compozitor a fost şi Costi Cămărăşan, care a avut căntece frumoase pe care le-am căntat şi eu la vremea respectivă. O perioadă de timp lipsind din ţară, Ordean şi Iorga impreună cu ceilalţi colegi au dus acest repertoriu mai departe, ceea ce este un lucru bun. Cu toţii ştim că Ordean este un foarte valoros chitarist şi compozitor, să nu uităm că el a creat ASIA şi lui i se datorează succesul acestei trupe. Pe de altă parte, Iorga, in opinia mea, este un foarte valoros solist vocal care ştie să cănte orice, la un nivel şi performanţe deosebite".

×
Subiecte în articol: compact 17 decembrie 2007