x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Compact Scorpions şi Europe

Scorpions şi Europe

17 Dec 2007   •   00:00

In urmă cu o lună, Compact a căntat in deschiderea trupei Scorpions, iar in 2005, cu formaţia Europe.

In urmă cu o lună, Compact a căntat in deschiderea trupei Scorpions, iar in 2005, cu formaţia Europe.

Pentru concertul de la Sibiu, cu Scorpions, Compact a fost selectată de producătorul nemţilor din alte căteva formaţii romăneşti importante. "Bucuria noastră cea mai mare e că, din vreo patru sau cinci titluri, el a ales discul nostru şi i-a chemat pe băieţi şi le-a spus: «Vreţi să aflaţi cine căntă in deschidere in Romănia pentru voi?». Le-au plăcut foarte mult melodiile noastre", ne-a povestit Paul Ciuci. "Cănd ne-am intălnit cu Matthias Jabs, chitaristul Scorpions, eu eram uşor timid de legenda care era in faţa mea, pentru că Scorpions căntă, vorba lui Leluţ, de cănd noi umblam in picioare pe sub pat. El a fost foarte plăcut impresionat că tehnic stăm foarte bine. Şi a stat pe un frig de trei grade - putea să stea in cabină la el - impreună cu Klaus Meine şi cu Rudi Schenker şi ne-au văzut concertul din buza scenei, din laterală, ceea ce pentru noi a fost o onoare deosebită", spune Ciuci.

AVION PARTICULAR. O intămplare hazlie s-a petrecut intr-o discuţie cu Matthias Jabs. "Ne-a spus: «Am fost foarte surprinşi să vedem că sunt muzicanţi foarte buni in ţările care inainte pentru noi, din cauza Cortinei de Fier, nu existau, n-aveam informaţii multe». Şi s-a uitat aşa lung la mine şi mi-a zis: «Un singur lucru nu inţeleg: voi de ce n-aveţi private jet, avion particular?». Şi am zis: «Tu ai auzit de comunişti?». Zice: «Da, in şcoală am auzit.». «Noi am şi auzit şi am şi trăit»", işi aminteşte Paul Ciuci.


"Cu Europe a fost foarte fain. Am avut trei bisuri inainte de Europe, lucru care nu se intămplă chiar la oricine. Eu nu sunt un tip lăudăros, dar ne-a bucurat foarte tare reacţia publicului. Ne-au aşteptat, ne-au primit şi au vrut să le căntăm şi mai mult"

Paul Ciuci

×
Subiecte în articol: compact 17 decembrie 2007