x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Corina Chiriac Ce suflet mare!

Ce suflet mare!

19 Noi 2007   •   00:00

Corina - la microfon, Margareta - la pian. Un duet, o premieră originală in acele vremuri "odioase".

Corina - la microfon, Margareta - la pian. Un duet, o premieră originală in acele vremuri "odioase".

Â

Chiriac şi Păslaru, pe aceeaşi scenă! Cine ar fi crezut c-o să trăiască să le vadă căntănd impreună?! "Apariţia noastră pe scena Sălii Radio, sub bagheta maestrului Sile Dinicu, a fost o reală surpriză pentru public. Corina cănta, in timp ce eu o acompaniam la pian. In vremea aceea, conceptul colaborării noastre amicale a fost o premieră originală", işi aminteşte Margareta Păslaru.

ADMIRAŢIE ŞI PROFESIONALISM. "Intr-un suflet mare, totul este mare, iar intr-un suflet mediocru, totul este mediocru; prietenia ca şi toate celelalte", spunea Blaise Pascal. Şi Corina, şi Margareta aveau suflete mari. Astfel că prietenia lor nu putea fi decăt un lucru măreţ, de care se putea bucura şi publicul. Margareta i-a oferit cu generozitate colegei şi prietenei sale compoziţiile proprii care credea ea că i se potrivesc: "Corinella - cum o numesc eu - fiind deschisă tuturor posibilităţilor, mi-a stărnit admiraţia incă din anii ’70. Printre alte piese, a căntat şi un tangou pe care eu il inregistrasem in 1965, «Scrisoare de dor», compoziţie semnată de Ionel Fernic. Interpretănd-o altfel, potrivit personalităţii ei, Corina Chiriac s-a bucurat de un mare succes. Din fericire, i s-a permis textul original, «Scrisoare de amor». Prin turneele noastre comune am fost martora ascensiunii ei. Devenise o stea cu multiple străluciri. Atrasă de talentul ei muzical-actoricesc, i-am oferit compoziţia proprie «Se bălbăia», povestea indrăgostitului timid. Inspirată de versurile Constanţei Buzea, am compus piesa «Despotici in uimire», pe care i-am dăruit-o tot Corinei, fără ezitare".

"Prin turneele noastre comune am fost martora ascensiunii ei. Devenise o stea cu multiple străluciri. Atrasă de talentul ei muzical-actoricesc, i-am oferit compoziţia proprie «Se bălbăia», povestea indrăgostitului timid. Urmărind-o din culise, ascultam cu bucurie ropotele de aplauze. Satisfacţia a fost cu atăt mai mare, cu căt piesa imi fusese respinsă din cauza textului. Unii l-au perceput greşit, ca pe o aluzie la adresa «cărmaciului»"

Margareta Păslaru

Â

"Ce perspectivă extraordinară: să devii atăt de bun, de nobil, de fin, de muncitor, de rezistent şi inţelept, de indurător şi cunoscător, incăt să fi ales a face parte din acele echipe de puncte cosmice care creează incontinuu Viaţa pe noi şi noi Planete... Personal, nu cred că cineva poate dori mai mult de la sine decăt să ajungă să merite această eternă activitate… Cred fără putinţă de indoială că, atunci cănd vom trece dincolo, o voce ne va intreba din Lumina Sa: «Arată-Mi ce ai făcut cu viaţa ta». Atunci, cei dintre noi care ne-am spovedit vom revedea mai puţine momente jenante, pentru că le-am identificat deja

in timpul vieţii"

Corina Chiriac

×
Subiecte în articol: corina chiriac 19 noiembrie 2007