x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Corina Chiriac Trenul de Nürnberg

Trenul de Nürnberg

19 Noi 2007   •   00:00

De ziua ei a făcut traseul Stuttgart - Nürnberg, spre a-şi intălni romănii la biserica de acolo.

De ziua ei a făcut traseul Stuttgart - Nürnberg, spre a-şi intălni romănii la biserica de acolo.

Â

Mai aşteaptă şi incă mai speră s-o vadă pe Corina Chiriac intr-un spectacol de pomină, in care artista să-şi demonstreze pe deplin potenţialul. "A lăsat-o Dumnezeu cu un dar pe care nu l-a folosit la intreaga sa capacitate. Putea să facă mult mai multe, putea să fie o divă de musicaluri, un dascăl şi un descoperitor de talente.

Are structura necesară pentru a fi o adevărată divă, chiar şi internaţională: carismă, cunoştinţe solide de muzică, imbold interior spre desăvărşirea actului artistic, simţul măsurii. De mică a făcut pian, vegheată de doi părinţi superbi, oameni de cultură recunoscuţi. A crescut cu muzica in casă şi şi-a insuşit-o foarte natural", ne spune Maria Butaciu.

O... DIRECTĂ. Concursul "Steaua fără nume" a fost rampa de lansare a Corinei spre inimile romănilor. "Toată lumea era innebunită pe atunci, pentru că apăruse o fată talentată foc, dar şi directă. Căteodată e aşa de directă, incăt te face una cu pămăntul", adaugă interpreta, care consideră că in ultimul timp Corina s-a mai domolit puţin. "O văd la emisiuni cum pune problema, destul de diplomat."

INTĂLNIRE IN BISERICĂ. Mariei Butaciu i-a rămas in suflet turneul făcut alături de Corina şi alţi interpreţi, in Germania, acum 10 ani. Artiştii erau in Stuttgart, unde i-a prins şi ziua Corinei. Inainte concertaseră la Nürnberg, iar Corina promisese că la 26 octombrie va pleca la biserica romănească de acolo, unde, tot la acea dată, se sărbătorea şi hramul. Şi s-a ţinut de cuvănt, deşi este ceva distanţă! A luat trenul din Stuttgart, a ajuns la biserica ortodoxă, unde o aştepta lumea. Toţi i-au căntat "La mulţi ani!", ea le-a recitat ceva, apoi s-a reintors la Stuttgart, unde i se pregătise o petrecere la un restaurant italian. "Acolo i-am căntat celebra ei piesă, puţin modificată: «Să v-amintiţi, vă rog frumos, această zi/ Cănd am serbat-o pe Corina/ Să-i fie cupa plină numai de nectar/ Şi niciodată de-amar». A fost o atmosferă deosebită, s-a răs şi s-a dansat pănă dimineaţa", işi aminteşte Maria Butaciu.

O voinţă nemaipomenită

Corina a fost mereu o apariţie deosebită. "Ii admir voinţa in tot ceea ce face. E o artistă care ţine la imaginea ei, dar această imagine nu e doar rezultatul hainelor sau accesoriilor, ci in primul rănd al şarmului personal, al increderii in sine pe care o degajă. Şi-a revenit spectaculos, are o siluetă de invidiat, parcă e abonată pe timp nelimitat la izvorul tinereţii veşnice", spune Maria Butaciu, care regretă că marile piese ale Corinei nu sunt difuzate mai des.

Â

Repară totul... din mers

Maria Butaciu işi aminteşte şi o păţanie veche de peste 30 de ani. "Era in perioada tinereţii şi a infloririi noastre artistice. Se inaugura stadionul din Slatina, aşa că am susţinut un concert. Corina işi luase negativul cu ea, dar aparatul nu a mers.

Şi erau mii de oameni acolo! La inceput s-a speriat. «Ce mă fac, ce mă fac?», exclama. Apoi, curajoasă, a căntat direct, oamenii au ţinut ritmul şi mai fredonau şi ei, iar totul s-a terminat cu bine."

×