x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Cel dintîi

de Loreta Popa    |    09 Iun 2008   •   00:00

Cîştigătorul concursului Hijos de Babel, Costel Busuioc, a reuşit ­imposibilul şi şi-a împlinit visul: primul album din ­carieră.

Cîştigătorul concursului Hijos de Babel, Costel Busuioc, a reuşit ­imposibilul şi şi-a împlinit visul: primul album din ­carieră.


Momen­tul mult aş­teptat a sosit. Cos­tel Bu­suioc şi-a lansat cel dintîi album din carieră, ce se întrevede a fi una strălucită. În data de 9 iunie va apărea şi în Româ­nia primul album al celui supranumit ,,Pavarotti din Banat”.

Cu o voce incredibilă în ciuda greutăţilor vieţii dure pe care a trăit-o, anul 2008 a început sub cele mai faste auspicii pentru feno­menul numit Costel Busuioc.

Glasul său se cere ascultat, iar debutul său discogra­fic solo re­flectă aria largă pe care vocea sa poate să o aco­pere, el in­terpretînd, pe acest prim al­bum, atît operă (Puccini), cît şi romanţe (Leoncavallo) şi canţonete napolitane (Santa Lucía), trecînd prin refrene clasice populare, precum “Ojos de Espana” şi “El mun­do”, fără a uita poate cea mai frumoasă piesă a grupului Beatles (“Yesterday”), sau ­ariile de inspiraţie spaniolă (“La malaguena”) şi teme inedite compuse exclusiv pentru el (“Vivo” şi “Con la espuma del mar”).


PIESE CUNOSCU­TE ŞI IUBITE.
Pe primul său album sînt piese ca “Ochii Spaniei” (de Bert Kaempfert), “Dimineaţa” (de
Leoncavallo), “Trăiesc” şi “Cu spuma mării” (de Jose Ra­mon Florez şi Gian Pietro Felisatti), “Che Gelida Ma­nina” şi “E lucevan le stelle” (Puccini), “La Mala­gueña” (de Galindo şi Ra­mi­rez), “San­ta Lucia” (Theo­doro Cottrau), “Yesterday” (John Lennon şi Paul McCartney) şi “El mundo” (Lumea de Mecia, Greco şi Sbriccoli). Poate cea mai cunoscută şi apreciată de pe acest album este aria din “Tosca”, “E lucevan le stelle”. Această operă în trei acte de Giacomo Puccini pe un libret italian de Luigi ­Illica şi Giuseppe Giacosa, este bazată pe drama La Tosca scrisă de Victor Sardou şi a avut premiera pe 14 ianua­rie 1900 la Tea­trul Costanzi din Roma.

Toate aceste piese sînt lu­crate şi produse la un înalt nivel calitativ, sub conducerea producătorului muzical Jose Ramon Florez, iar aranjamentul muzical este lucrat de Bob Painter în colaborare cu Orchestra Simfonică din Bratislava.

La acest album au participat muzicieni precum Marcelo Novati (bate­rie), Marcelo Fuente (bass) şi Javier Catala (chitară, mandolină şi chitară portu­gheză) artişti care contribuie cu experienţa lor la promovarea lui Costel în lumea muzicii de înaltă clasă. Cunoscutele melodii reflectă visul pe care Costel l-a ţinut strîns la pieptul său şi la care nu a renunţat nici o secundă. Acela de a cînta.


OMUL COSTEL.
Muncind şi asudînd pentru a-şi plăti studiile, Costel a reuşit totuşi să termine trei ani canto la Şcoala Populară de Artă din Timişoara. A încercat totul pentru o carieră muzicală, dar lipsa bani­lor a determinat firesc întreruperea studiilor. Iată, acest prim album demonstrează tuturor că, uneori, un mare vis poate deveni realitate... Discul este produs şi promovat de casa de discuri Sony BMG, cea cu care Costel a semnat un contract după ce a cîştigat marea finală a concursului “Hijos de Babel”.

În România discul este produs şi promovat de Nova Music/Sony BMG. Oamenii obişnuiţi îl iubesc şi-l apreciază pe Costel tocmai pentru că e OM şi nu PERFECT. Este natural, nu o dublură. Acesta este motivul pentru care el este iubit, admirat, încurajat, lăudat, susţinut şi motivat să lupte pentru visul său. O naţie întreagă abia aştepta acest prim album şi îi doreşte să cînte pe marile scene ale lumii. Acest prim album i-a deschis porţile spre nemurire.

×
Subiecte în articol: costel albu