x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Costel Busuioc Con te partiro şi... aplauze

Con te partiro şi... aplauze

de Luminita Ciobanu    |    Carmen Anghel-Dobre    |    15 Dec 2008   •   00:00

Timpul ce a fost acordat concertului a trecut vijelios. Iar publicul s-a văzut nevoit să ceară bis. "Con te partiro" a încheiat programul prezentat de Costel Busuioc.



Costel a fost acompaniat de Cvartetul "Gaudeamus" din Braşov, dirijat de Mircea Ichim. A fost o legătură extraordinară între tenor şi orchestră şi asta a accentuat starea de bine şi a lui Costel, şi a publicului. Spectatorii au fost încântaţi, iar Costel a putut părăsi scena abia după ce a mai interpretat o piesă – "Con te partiro".
Emoţionat, fericit, conştient că mai are de lucru, Costel a părăsit scena, dar nu şi Ateneul Român. Imediat după concert a trebuit să facă faţă numeroaselor strângeri de mâini, încurajări, cereri de autografe şi... propuneri de apariţii în noi concerte. Poate cea mai interesantă propunere a venit din partea regizorului Cristian Mihăilescu, directorul Operei din Braşov: "I-am adresat invitaţia de a veni pe o perioadă la Opera din Braşov, o scenă importantă a României, să găsească răgazul să stea aici, să luăm o decizie împreună. Poate «Traviatta», poate alt rol, să-l luăm de la capăt, cu dirijor, cu mine ca regizor, cu parteneri solişti, corişti, cu orchestră şi să facem un drum până la apariţia într-un spectacol. Costel are o voce de tenor cu o culoare foarte frumoasă. Poate rivaliza cu marile voci de tenori ai lumii. Are după aceea o întindere vocală de invidiat, ceea ce-i dă speranţa că poate face o carieră frumoasă, pentru că o altă calitate pentru o carieră în operă este o întindere deosebită a vocii. Are mai presus de orice un bun-simţ şi o căldură care se transmit şi care de bună seamă vin şi din credinţa lui în Dumnezeu. Aici putem interveni noi, aici trebuie să-l protejăm, să-i sugerăm ce paşi trebuie făcuţi. Noi care suntem în această profesie, sunt cel mai vechi director de operă şi cu o experienţă bogată din România.

TALENT. Instrucţia lui trebuie să se desfăşoare pe mai multe planuri. În primul rând, e vorba de istoria propriu-zisă a muzicii, să înveţe ABC-ul teoretic al muzicii, fără de care o carieră în momentul de faţă se face cu greutate. Trebuie să se concentreze pe planul tehnicii vocale, cu profesori de canto, să aibă experienţa de a lucra într-un colectiv, să lucreze cu pianist, cu orchestră, cu cor, cu parteneri... Costel Busuioc reprezintă cu adevărat o speranţă. Talentul lui nativ, candoarea, sinceritatea şi căldura cu care s-a exprimat au fost, poate, un plus la acest concert. Aşa cum bine a spus, mai are mult de învăţat, dar important este că talentul există.", a încheiat regizorul Cristian Mihăilescu.
Spre miezul nopţii, cei care au participat la concertul lui Costel Busuioc au ieşit fericiţi, cu zâmbetul pe buze, conştienţi că participaseră la naşterea unei stele: Costel Busuioc.

×
Subiecte în articol: costel