x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Florian Pittiş Sobru şi cu har

Sobru şi cu har

13 Aug 2007   •   00:00

Chiar dacă a plecat dintre noi, vocea Moţului din documentarele Teleenciclopediei răsună şi acum in urechile telespectatorilor.

Chiar dacă a plecat dintre noi, vocea Moţului din documentarele Teleenciclopediei răsună şi acum in urechile telespectatorilor.

Sanda Ţăranu ne-a mărturisit că l-a cunoscut bine pe Florian Pittiş in timpul inregistrărilor pentru una dintre cele mai longevive şi de succes emisiuni produse la Televiziunea Naţională: Teleenciclopedia. "Sobru, dar simpatic şi comunicativ, modest, fără aere de vedetă, dar conştient de capacitatea lui de a comunica un text ştiinţific cu naturaleţe şi har, Pittiş se apleca asupra fiecărui lucru pe care-l avea de făcut cu seriozitate şi profesionalism. L-am admirat şi respectat foarte mult", ne-a povestit fosta crainică tv. Florian Pittiş a inregistrat nenumărate texte pentru Teleenciclopedie. Potrivit Corneliei Rădulescu, realizatorul emisiunii, ultimele două texte inregistrate de Florian Pittiş pentru Teleenciclopedia au fost "Titanicul" şi "Lumea intr-o picătură de apă".

TRIO DE POVESTE. La jumătatea anilor ’70, un trio format din Anda Călugăreanu, Florian Pittiş şi Dan Tufaru anima serile monotone ale romănilor. Erau tineri, erau frumoşi, iar sub bagheta unui alt mare dispărut, Alexandru Bocăneţ, au realizate momente de aur in istoria televiziunii. "Imi aduc aminte că lucrau, că repetau in special noaptea pentru că numai atunci aveau parte de liniştea care să le permită să se concentreze asupra fiecărui detaliu. De multe ori mă duceam să-i văd", spune Sanda Ţăranu. Era atrasă de celebrul trio datorită entuziamului debordant cu care lucrau la fiecare scenă: "Parcă nu oboseau niciodată!".

×
Subiecte în articol: florian pittiş 13 august 2007