x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ultimul rol

13 Aug 2007   •   00:00

La Mediaş, pe 14 iulie, Moţu a apărut pentru ultima oară pe o scenă.A fost intr-o sămbătă, la Festivalul Medieval, iar Pittiş a căntat alături de Ducu Bertzi şi Marius Baţu.

La Mediaş, pe 14 iulie, Moţu a apărut pentru ultima oară pe o scenă.

A fost intr-o sămbătă, la Festivalul Medieval, iar Pittiş a căntat alături de Ducu Bertzi şi Marius Baţu. Ducu Bertzi işi aminteşte că apropiaţii lui Florian il rugaseră să facă intr-un fel şi să nu-l mai includă in spectacole.

"Am răspuns că nu am cum, că i-am dat pe mail tot programul pănă in luna august. La 15 august trebuia să mergem la Mangalia să lanseze cărţile lui Bob Dylan şi să cănte Dylan."

SFĂRŞITUL NU-I AICI. Florian a ajuns la Mediaş, iar Ducu l-a vizitat in cameră seara: "Mi-a spus că are dureri mari, că a inceput un tratament nou. I-am propus să facem programul un pic mai scurt. El a replicat: «Nu, nu, nu, nu, nu, il facem tot, ne vedem la scenă». Şi a venit pe la 8 la scenă, scena era acolo, la doi paşi de hotel. Era transpirat, era foarte obosit şi mi-a spus să nu-l solicit in seara aia". N-au mai stat ca altădată in lumină, "special ca să nu fie foarte vizibil totul". "Cănd s-a terminat spectacolul, a făcut o plecăciune ţinăndu-se de scaun, după care am mai mers un pas in faţă toţi trei şi l-am ţinut de mănă şi am mai salutat publicul o dată. L-am ajutat apoi să coboare scara. Nu mai ştiu dacă ultimul căntec a fost «Sfărşitul nu-i aici» sau «Căntecul bufonului», dar oricum, el avea ultimul cuvănt pe scenă", ne-a spus Ducu Bertzi.

IN STRĂINĂTATE. De-a lungul vremii Florian Pittiş a avut multe, multe spectacole in străinătate. La inceputul lui iunie a fost la Silicon Valley, California. Ultimul spectacol in străinătate. La Casa Romănă, impreună cu Ducu Bertzi au avut un concert memorabil, a cărui inregistrare există pe www.radio3net.ro. După spectacol, cu o zi inainte de plecarea in Romănia, a acordat un interviu ziarului Meridianul Romănesc din Los Angeles, interviu plin de umor şi proiecte.

RADIO. Regizorul de teatru radiofonic Dan Puican, cel care l-a distribuit in primul rol radiofonic pe Florian Pittiş, a fost şi cel care i-a oferit şi ultimul rol de acest gen: "A fost in piesa «Nepotul» de Lustig, cu Tamara Buciuceanu. Mi-a spus atunci că i s-a făcut dor de teatru radiofonic şi că i-am făcut o mare bucurie". Pe scenă, ultimul rol pe care l-a interpretat a fost cel al lui Jack din piesa "Totul in grădină", care a avut premiera la 1 iunie 1997.

"Nu puteam să-l sun şi să-i spun lui Moţu: «Am văzut că la Bistriţa nu te simţeai bine şi că eşti slăbit, stai acasă!». Cum să-i spun treaba asta? Ar fi fost ultimul lucru pe care să i-l spun. Şi a venit la Mediaş"

"La Mediaş a căntat dylanurile lui, care sunt mai uşoare şi care nu-l solicitau foarte mult. Am cerut scaune pe scenă, nu aveau, că nu le solicitasem din timp. S-a aşezat pănă la urmă, a vrut să stea mai in umbră"

Ducu Bertzi

×