x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie George Nicolescu Sincer în tot ce face

Sincer în tot ce face

de Dana Cobuz    |    11 Ian 2010   •   00:00
Sincer în tot ce face

Dirijorul Big-Bandului Radio, Ionel Tudor, îl apreciază pe George pentru sinceritatea oferită de artist publicului.Puţini sunt interpreţii români de muzică uşoară care să nu fi fost măcar o dată acompaniaţi de orchestra condusă de Ionel Tudor sau care să nu-şi fi dat pe mâna acestuia piese spre orchestrare. La câte voci a cunoscut îndeaproape dirijorul, putem spune că părerile lui despre artişti au greutate de lege.



OPTIMIST
"Am colaborat mult cu George Nicolescu. I-am compus puţin, dar i-am orchestrat foarte multe piese, majoritatea compuse chiar de el. Cunoscându-l bine, pot să spun că George are, pe lângă talent, şi un caracter frumos. E sincer în tot ce face. În primul rând, e sincer pe scenă, e sincer cu publicul, care nu poate fi uşor păcălit, pentru că publicul simte şi te respinge imediat. E sincer cu prietenii şi colaboratorii lui. E o persoană optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze şi are oricând câte o glumă, un banc bun, cu care să te binedispună", spune Ionel Tudor.

Sensibilitatea este cea de-a două mare tuşă a caracterului lui George Nicolescu, în viziunea lui Ionel Tudor: "George este şi o persoană sensibilă, ceea ce se vede şi din felul în care compune, în care îşi alege versurile unor poeţi sau în care îşi scrie uneori propriile texte. Şi cum să nu fie aşa când adună în el, mai mult decât noi, ceilalţi, atâtea emoţii, atâtea impresii ce nouă ne sunt străine, atâtea senzaţii pe care noi nu le cunoaştem, poate doar încercăm să ni le închipuim. Pe scenă, George face, la fiecare apariţie a sa, un mare succes. El impune prin vocea sa amplă, strălucitoare, curată, prin interpretarea ce reuşeşte să transmită emoţii artistice puternice. E imposibil să nu îl admiri, să nu îl preţuieşti, să nu îi recunoşti talentul şi calitatea performanţei".

RECUNOSCĂTOR
Şi pentru că viaţa i-a adus împreună şi în afara scenei, Ionel Tudor ne-a spus câteva cuvinte şi despre cum este George în "civilie". "La petreceri, e vesel, îi place să bea câte un şpriţ şi îi amuză pe toţi cei care îi sunt alături cu câte o imitaţie bine făcută, cu câte o parafrază a unor melodii cunoscute, cu câte o glumă bună. George nu uită niciodată vreun om care i-a fost odată alături, care l-a ajutat cândva, nu-i uită pe cei care i-au îndrumat paşii în această meserie. Întotdeauna îşi aminteşte cu drag, cu recunoştinţă şi are cele mai frumoase cuvinte despre George Grigoriu, cel care i-a fost îndrumător, mentor şi prieten şi pentru asta familia mea îi mulţumeşte", spune dirijorul Ionel Tudor.

×
Subiecte în articol: george nicolescu