x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Irina Loghin O mamă hotărîtă

O mamă hotărîtă

de Silvana Chiujdea    |    12 Mai 2008   •   00:00

Doi copii are Irina Loghin, un băiat şi o fată. Ciprian Cernea are 32 de ani, iar Irinuca Cernea are cu doi ani mai puţin.

Niciunul dintre copii nu este căsătorit şi, cu toate că Irina Loghin îşi doreşte foarte mult să devină bunică, această dorinţă nu se va materializa foarte curînd. Cînd se va întîmpla fericitul eveneniment? Soarta va decide cine îi va dărui primul nepoţel, posibilitatea nu este exclusă. În privinţa continuării unei cariere artistice în familie, aici lucrurile sînt net diferite. Nici nu se pune problema ca ei să facă din muzică o profesie.

Fiul. Dacă Irinuca a mai apărut în public alături de mama sa, Ciprian a preferat să rămînă în umbră. “Eu am fost un pic mai ruşinos, nu prea mi-a plăcut să apar prin prisma mamei. Dacă fac ceva prin puterile mele, da, dar aşa prin prisma numelui, nu” explică el. A încercat să probeze acest domeniu ce presupune sensibilitate, dar după cum mărturiseşte i-a lipsit şi talentul, şi intenţia. “Mama chiar ne-a rugat de multe ori, pe noi, copiii, să vedem dacă avem voce. Sora mea a mai încercat, însă nu prea s-a ridicat la aşteptările ei. Eu, nici atît.” A moştenit însă de la părinţii săi demnitatea, ambiţia de a-şi face un nume. Nu a clădit o carieră artistică, dar construieşte case solide în fiecare zi. Şi-a ales o carieră în domeniul imobiliar şi nu regretă alegerea făcută. Fiul Irinei Loghin este un tînăr puternic, conştient de calităţile sale, care a ales să-şi demonstreze valoarea prin forţe proprii, dar îi poartă recunoştinţă mamei sale care l-a susţinut foarte mult şi necondiţionat. “Să o ţină Dumnezeu cît mai mult în viaţă, oricum a făcut deja foarte multe pentru noi. Acum eu şi sora mea ne gîndim să o ajutăm la bătrîneţe cît putem, măcar pe sfert faţă de cît ne-a ajutat ea” spune fiul.

Fiica. Ca orice fetiţă care se respectă, Irinuca avea iniţiative în ceea ce priveşte imitarea gesturilor părinţilor. Proba pantofii cu toc şi se îmbrăca în costumele mamei. La serbările şcolare era echipată corespunzător şi cînta muzică populară. “Vă daţi seama, să fii o fetiţă şi să ai în casă garderoba unei cîntăreţe, ce înseamnă. Era fantastic! Mă jucam în costumele ei populare, probam rochiile de seară şi pantofii... Cînd scăpam la ea în şifonier, pentru mine era sărbătoare” rememorează copila pusă pe şotii în trecut, acum ajunsă la maturitate. Nu se lăsa cu repercusiuni drastice. “Bineînţeles că aveam mare de costume, iar mama nu mă certa, ba dimpotrivă se amuza atunci cînd mă descoperea. Mama are un caracter foarte puternic şi am învăţat foarte multe de la ea. Ne alinta, dar în acelaşi timp era foarte strictă. Niciodată nu am încercat să-i ieşim din vorbă. Şi mămoasă, şi fermă” zice Irinuca. Ea subliniază că, deşi şi-a însoţit mama în turnee, au fost conştiente că nu va deveni niciodată cîntăreaţă. “Lucrez la o firmă de telecomunicaţii, în achiziţii. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi nu intenţionez să intru în viaţa artistică”.

×
Subiecte în articol: irina loghin 12 mai 2008