x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Iris Men in black

Men in black

08 Oct 2007   •   00:00

"Era-ntr-o dimineaţă, o albă dimineaţă"... cănd s-a filmat "Lady in Black" lăngă Hanul lui Manuc.

S-a vorbit şi s-a scris poate prea puţin despre această "lucrare" şi conlucrare pusă la cale in 2002, care şi-a păstrat şi la noi numele de "Lady in black". Cea mai cunoscută şi indrăgită piesă a trupei Uriah Heep a fost "impărţită" frăţeşte intre Cristi Minculescu şi Bernie Shaw. A rezultat un cover romăno-englez care a păstrat stilul fiecăruia dintre vocalişti.

LA CURTEA VECHE. "Vinovat" de această mare realizare şi de frumoasa colaborare este Dorian Ciubuc. In urmă cu vreo cinci ani, producătorul trupei s-a găndit la o colaborare Iris-Uriah Heep şi a şi reuşit să pună proiectul in pactică. Povestea a plecat de la ideea de a face un videoclip cu o trupă de-afară. Astfel, Ciubuc a contactat managerul englez, a vorbit cu Mick Box, i-a intrebat dacă sunt dispuşi să facă un concert in ţara noastră şi să facă şi un videoclip. Uriah Heep mai fusese in Romănia in urmă cu zece ani, in 1992. "Au venit Mick Box şi Bernie Shaw, am inregistrat piesa, am făcut şi videoclipul şi pe urmă au revenit la aniversare, in formula completă", ne-a povestit Cristi.

AU LĂSAT UN GĂND CURAT. "Am dat de nişte oameni excepţionali, de o modestie aproape deranjantă. La videoclip au făcut exact ce le-a zis regizorul. Rockul leagă camaraderii tăcute, e un lucru universal. Nu prea sunt multe de spus. Decăt că sunt de un profesionalism desăvărşit. Nu am văzut in viaţa mea aşa ceva. Sunt in aceeaşi formulă de foarte mulţi ani şi totuşi umblă la detalii. Am incremenit cănd am realizat cum lucrează. Nu că noi n-am fi dat totul, dar am primit o lecţie de rock adevărat, ca mentaliate şi respect faţă de noi, dar şi de ei inşişi. Clipul s-a realizat după o idee romănească. Şi parcă nici acum nu-mi vine să cred, a fost realizat in şase ore, la Hanul lui Manuc, pe la Curtea Veche."

×
Subiecte în articol: iris 8 octombrie 2007