x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Julio Iglesias De ce il admir

De ce il admir

30 Iul 2007   •   00:00

Iglesias e seducătorul şi gentlemanul desăvărşit, cu maniere ireproşabile.

Iglesias e seducătorul şi gentlemanul desăvărşit, cu maniere ireproşabile.

Fără să-mi arog titlul de expert in ceea ce priveşte cariera interpretului spaniol, pot spune insă că de foarte mulţi ani sunt un mare admirator al carierei sale. Şi acum, să explic de ce imi place Julio Iglesias? In primul rănd pentru că, atunci cănd este pe scenă, reuşeşte să lase impresia unui gentleman desăvărşit, cu maniere ireproşabile. De altfel, această imagine a seducătorului şi indrăgostitului etern a reprezentat o lovitură de marketing extraordinară care nu a mai existat in show-bussines.

38 DE CONCERTE PE LUNĂ. Julio Iglesias a apărut in muzica spaniolă pe vremea cănd aceasta era dominată clar de Rafael, un căntăreţ care a fost imediat pus in umbră incă de la primele melodii lansate de Iglesias. La puţin timp după ce a căştigat Eurovisionul cu piesa "Gwendolyne", Julio işi făcea simţită prezenţa in topurile europene. Strategia acestuia de a se impune pe piaţa muzicală occidentală este una de admirat: fiecare album lansat in limba spaniolă era inregistrat şi in alte căteva limbi de circulaţie internaţională, ceea ce reprezintă un efort nu chiar la indemăna oricui. Anii ’80 au reprezentat apogeul carierei lui Iglesias. Ţin minte că a existat un moment cănd intr-o lună Julio Iglesias a dat nu mai puţin de... 38 de concerte. Aproape fiecare piesă lansată de iberic devenea hit, iar apariţia sa dădea naştere la manifestări de simpatie greu de crezut mai ales pentru un căntăreţ de muzică pop. Un post de televiziune olandez, aflat in pragul falimentului, l-a rugat pe Iglesias să ofere un recital, dar fără onorariu. Publicitatea din timpul showului a fost atăt de mare, incăt respectivul post tv şi-a revenit financiar.

MĂSURI EXTREME. Un alt moment extrem de mediatizat s-a consumat pe parcursul unui turneu in Franţa. Redactorul-şef al unei publicaţii i-a incredinţat unei reporteriţe misiunea de a-i lua un interviu lui Iglesias. Vizibil incurcată, mai ales că nu se ajungea atăt de uşor in preajma staffului interpretului, jurnalista a avut o idee absolut genială, aşa cum li se intămplă femeilor in situaţii de criză. O sursă i-a şoptit la ce restaurant va cina Julio şi, cu complicitatea personalului, s-a ascuns sub masă, unde a aşteptat răbdătoare venirea… subiectului. Julio s-a aşezat la masă şi, la un moment dat, a simţit o măngăiere pe picioare. A ridicat faţa de masă şi, după ce a auzit ce căuta fata acolo, a rămas cu gura căscată, dar i-a oferit interviul mult visat…

Cucerirea Americii

Americanii s-au declarat absolut seduşi de timbrul vocal al necunoscutului care făcea ravagii in Europa, in anii ’80. Julio declara franc că nu are o voce extraordinară, dar timbrul vocal l-a transformat intr-o vedetă internaţională. Această afirmaţie sinceră e un alt motiv pentru care imi place acest personaj, absolut incăntător. Iglesias este primul interpret de origine hispanică intrat in topurile americane. O dată cu el, americanii şi-au indreptat privirile spre muzica latino-americană.

Duete cu alţi bărbaţi

In anii ’90, Iglesias ii lansa lui Stevie Wonder invitaţia de a cănta in duet. Răspunsul căntăreţului de R&B a fost unul umilitor: "Voi cănta cu Iglesias cănd va invăţa să cănte". Nu peste mult timp, cei doi interpretau o piesă care a devenit hit, "My Love". Alt succes de peste Ocean? Duetul cu cel supranumit "The Voice", Frank Sinatra: "The Summer Wind". Două voci remarcabile, impreună, dar atăt de diferite…

"Am enumerat căteva dintre motivele pentru care il consider pe Julio Iglesias un artist de talie internaţională. Cele peste 250 de milioane de albume văndute sunt cea mai bună dovadă. Sunt sigur că, dacă mai ştiţi să visaţi, v-aţi luat bilet la unul dintre concertele celui mai faimos romantic"

Horaţiu Tudor,reporter Romantica TV

×