x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Julio Iglesias Lecţie de viaţă

Lecţie de viaţă

30 Iul 2007   •   00:00

Primul concert din turneu a insemnat profesionalism şi multă tandreţe.

Primul concert din turneu a insemnat profesionalism şi multă tandreţe.

Julio Iglesias convinge cu puterea unui părinte inconjurat de fete superbe şi de băieţi puşi pe treabă la instrumente, totul inconjurat de dansatori profesionişti, care implinesc spectacolul de muzică şi imagine semnat eternul Iglesias. Fără indoială, cei care cred că viaţa este făcută numai din vise nu pot rata un concert al celui care dorea să devină un mare fotbalist şi a ajuns un nume mondial in muzică.

FRAŢI LATINI. 120 de minute cu Julio Iglesias pe scenă inseamnă o lecţie despre filozofia vieţii in varianta omului trecut prin multe incercări.

După aproape 64 de ani, cu o privire care nu lasă loc de indoieli, ce rămăne, in opinia vedetei, este dorinţa de a trăi fiecare clipă căt mai intens. "Latinii trăiesc din plin tot ceea ce fac, este un fior profund pe care Romănia il inţelege, pentru ca suntem fraţi", a spus Iglesias in deschiderea concertului care a adunat aproape 8.000 de oameni din mai multe judeţe din Ardeal.

DRAGOSTE NEBUNĂ. Inconjurat de femei tinere, manechine gata oricănd să defileze pe podium, Iglesias a fost tentat, nu de puţine ori, la gesturi care au ridicat tensiunea publicului. In două rănduri, in jocul scenei, Iglesias şi-a sărutat una dintre backing vocals, trezind parcă din amorţeală un public hipnotizat de prezenţa artistului in Piaţa Mare din Sibiu. Iubire, dragoste nebună şi multe atingeri, dar şi dans pe ritm de tango, o sumă de ingrediente care au indemnat la gănduri nebunatice.

Cine să mai stea pe scaune? Cine să mai ştie de greutăţi şi mai ales de problemele de acasă? Iglesias ţine loc de orice!

PE NUME JULIO... "Dacă in seara asta, indemnaţi de muzica noastră, veţi ajunge să faceţi un copil, să nu uitaţi să-l botezaţi Julio", a indemnat Iglesias lumea care deja era vrăjită de piesele Baila Morena, Manuela, Crazy, Agua Dulce, Agua Salá etc. Şi nu puţini au fost cei care au renunţat la timiditate, lăsăndu-se prinşi in mrejele sărutului, indiferent de vărstă, indiferent că se aflau in cărucioare sau sprijiniţi in cărje. Iglesias a făcut o vrajă. Que brujo es el amor…

AMINTIRI. Potrivit lui Iglesias, la prima vizită făcută in Romănia, era un copil care nu prea ştia ce-i viaţa. Mai mult, aici a descoperit oameni minunaţi, locuri şi istorie care merită să fie cunoscute. "Trebuie să trăieşti din plin, trebuie să ne trăim viaţa frumos, indiferent de greutăţi", un indemn care a fost repetat pe scena care a devenit mijlocul de promovare a Romăniei descoperite parcă tot mai mult de străini şi din ce in ce mai puţin de romăni.

FĂRĂ SUNET. Intre toate bucuriile concertului de la Sibiu, un minus pe bani mulţi a fost marcat de sunetul care nu s-a auzit decăt lăngă scenă. Cei mai mulţi dintre spectatori, cei care au cumpărat bilete la 30 de lei, nu au avut parte decăt de imagine, izbutind doar să-şi imagineze ce interpreta Iglesias. Deşi montate şi in mijlocul pieţei, difuzoarele nu ofereau decăt un sunet slab, fapt care a produs nemulţumire.

  • Dan Tomozei(Sibiu)

×
Subiecte în articol: iglesias julio iglesias 30 iulie 2007