x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Leonard Cohen Cohen? Magnific!

Cohen? Magnific!

de Alex Revenco    |    15 Sep 2008   •   00:00

Cînd Marius Tucă mi-a spus: “Vezi că duminică pleci în Spania să-l vezi pe Leonard Cohen la Benicassim”, m-am bucurat de două ori: pentru că aveam ocazia să merg la unul dintre cele mai tari festivaluri din Europa şi pentru că “în ziua cu Leonard Cohen” mai cîntau Morissey şi Siouxie.

Cînd Marius Tucă mi-a spus: “Vezi că duminică pleci în Spania să-l vezi pe Leonard Cohen la Benicassim”, m-am bucurat de două ori: pentru că aveam ocazia să merg la unul dintre cele mai tari festivaluri din Europa şi pentru că “în ziua cu Leonard Cohen” mai cîntau Morissey şi Siouxie. Însă ajuns la faţa locului, lucrurile au luat o cu totul altă turnură. În incinta festivalului erau zeci de tentaţii de tot felul, inclusiv patru scene unde cei aproximativ 40.000 de spectatori, zilnic, aveau ce să “aleagă”. Dacă “opţiunile” au fost valabile în primele zile, “în ziua cu Leonard Cohen” situaţia a fost diferită. Atunci, la ora 20:00 fix, toată suflarea din incinta festivalui s-a strîns  în faţa Scenei Verzi, atrasă ca un magnet de marele artist canadian. Care, deşi a cîntat doar şaizeci de minute, fiind practic în “deschidere”, a realizat, incontestabil, cel mai “fierbinte” recital al serii. Iar dacă mai tîrziu Morissey sau Siouxie au fost grozavi, Cohen a fost magnific! Asta am crezut eu la sfîrşitul serii, pentru că nu mai fusesem pînă atunci la Benicassim. Dar ziarele spaniole de a doua zi au decretat: Cohen 2008, cel mai tare recital din istoria festivalului! La Bucureşti, Cohen are pregătit un concert de cel puţin două ore şi cîntă de ziua lui. Noi ce i-am pregătit? Pînă acum, doar un sold-out...

Ar mai fi de adăugat că această ediţie de colecţie a fost realizată cu sprijinul lui Mircea Mihăieş, autorul volumului “Viaţa, patimile şi cîntecele lui Leonard Cohen”.

×
Subiecte în articol: cohen